Quants diners té un diputat? Fer-ho públic és un deure de cada titular d'un escó al Congreso. Cayetana Álvarez de Toledo és aristòcrata i acostuma a tractar amb menyspreu els ciutadans catalans als quals representa. Va ser escollida diputada per Barcelona i és la líder del grup de dos diputats que va aconseguir el PP a tota Catalunya. Dues diputades: la mateixa Cayetana marquesa de Casa Fuerte i María de los Llanos de Luna. Ara el Congreso ha fet públic quants diners en efectiu té Álvarez de Toledo al banc: 400 mil euros.

llanos de luna cateyana twitter

Twitter

A la declaració de béns i rendes dels diputats, que poden llegir aquí,  Cayetana declara 397.244 euros en cash en dipòsits bancaris, sense especificar en quina entitat. Però encara té més en immobles: dos pisos en propietat a Madrid i a França, la meitat d'un pis a l'Argentina i la meitat d'una finca rústica a Toledo. Alguns dels béns li van correspondre després del divorci del seu exmarit, el català Joaco Güell de la nissaga i la fortuna dels Güell.

cayetana marit El mundo

Cayetana Álvarfez de Toledo i Joaquín Güell (amb ulleres a la dreta de la fotografia)

Sobre els beneficis de la líder del PP català i portaveu de Casado al Congreso, declara haver guanyat 80 mil euros en un any en els següents conceptes: 50 mil euros de salari, als quals cal afegir 15 mil euros provinents de la venda de fons d'inversió, 15 mil més  llogant el seu pis a França i 500 euros llogant una antena, probablement a una empresa de Telefonia. I la cirereta, declara ser co-propietària de l'empresa de Federico Jiménez Losantos Libertad Digital: accions per valor de 400 euros. Una xifra modesta però simbòlica pel tipus de periodisme del locutor ultra.

cayetana alvarez arcadi espada EP

EP

Cayetana Álvarez de Toledo representa tots els barcelonins en tant que diputada sorgida de les eleccions per la demarcació de Barcelona. Pocs tenen 400 mil euros al banc. Ella no compta. No és barcelonina.