Albert Om porta cada dilluns a Els Matins de TV3 diferents propostes que conformen la seva 'Agenda Om', una secció imprescindible per saber cap a on hem d'anar i per on aniran els tiros els següents set dies de la setmana. Però el de Taradell ha confessat, només començar la seva intervenció d'aquest 22 de novembre, que "vaig començar a repassar ahir i osti, tot és un interrogant aquesta setmana".

Ell mateix ho ha viscut en la seva pròpia pell. Avui tenia previst fer un programa especial del seu Islàndia de RAC1 des del recinte modernista de Sant Pau, però que ha quedat ajornat per la previsió del temps. "Aquesta és una setmana que a un mes per Nadal, era concebuda com la de la gran eufòria nadalenca, però veurem". Pressupostos, encesa de llums, setmana de Black Friday... i una llevantada que ho amenaça tot.

om

Albert Om, 'Els Matins' / TV3

I no només el mal temps sobrevola els caps de qualsevol previsió que es pugui fer. Amb el que està passant a Àustria, què passarà aquí, "quines mesures prendrà demà el Consell de Govern?", es pregunta Om. Amb aquest panorama, reconeix que el que ens pensàvem de cara a Nadal, potser se'n va a dida: "Aquest era el primer Nadal que d'alguna manera tornava a ser, entre cometes, normal". Per exemple, pel que fa als sopars de Nadal.

Intervé Lídia Heredia: "Conec gent que ja els ha fet, en previsió. O dinars que no estan convocats com a dinars nadalencs, però un cop ets allà, dius 'saps què? Ja ens hem vist. Considerem-lo dinar de Nadal'".

heredia om2

Lídia Heredia, 'Els Matins' / TV3

I Om, sempre fi, fa una proposta: "El que podríem fer no és ja el sopar de Nadal d'empresa, sinó el familiar". La presentadora somriu i recull el guant: "Tu vols fer ja el galet i la carn d'olla". Poca broma. El que proposa el col·laborador no té res de ximpleria. Perquè Om té la mosca darrere l'orella pel que està notant.

"En qualsevol cas, tornem a la casella de sortida que no es poden fer plans. Ara portem setmanes seguides fent molts plans i no te'n saltaves cap dels plans. I aquesta setmana es fa difícil pensar que alguns plans es puguin fer". Om, com molts espectadors, ja no saben ni què pensar ni què dir: "Això de la pandèmia hi ha un punt que costa molt d'entendre-ho. A vegades, després d'un pont, com la Puríssima, hi ha explicacions. Ara no hi ha cap explicació concreta o diferent de fa un mes. Estem fent el mateix que fa setmanes".

els matins

'Els Matins' / TV3

L'Albert verbalitza una sèrie d'interrogants en veu alta que ni la Lídia ni ningú a taula és capaç de respondre, a hores d'ara. I molt ens temem, que ni els mateixos que manen: "El virus hi és o no hi és? Tornes a tenir un interrogant a molts plans, pluja apart, aquesta setmana. Moltes empreses es plantegen: 'Fem sopar o no?', 'Que la gent es faci tests d'antígens o no?', 'Anem 100 persones a sopar, sí?', 'O què fem?'".

No està gens malament la proposta d'Om, hi hagi o no hi hagi mesures: enllestim ja els sopars familiars de Nadal, els acudits del cunyat, els regals i tot plegat. Feina que tindrem feta. Si no, després se'ns farà bola.