Cinquè alcalde en quatre anys. Si anem una mica més enrera, el sisè en set anys. A Badalona la cadira de l'alcaldia dura menys que un entrenador a la banqueta del Barça els darrers anys, tal i com ha resumit Albert Om al prorgama Els Matins: "Badalona està tipus Barça: es canvia d'alcalde amb el mateix ritme que el Barça d'entrenador".

La ciutat de Badalona ha vist aquest dilluns com es proclamava el socialista Rubén Guijarro com a nou alcalde en un ple celebrat al Badalona Centre Internacional de Negocis i marcat per la crispació, els crits d'espontanis i per la certesa de tots els partits que avui tan sols és un punt i a part en la inestabilitat crònica que viu el municipi.

albert om matins

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

Després de retrets i mocions de censura contra el popular Xavier García Albiol, moció que ha rebut el suport del PSC, Guanyem, ERC, els comuns i Junts, Albiol ha estat despatxat del seu càrrec, no sense amenaçar amb el seu retorn i començar a posar la primera pedra de cara a les eleccions municipals del 2023.

Conscient des de fa dies que l'aprovació de la moció era inevitable, ha dirigit el seu discurs als votants prometent tornar d'aquí a dos anys quan, segons ha dit, les urnes "ens posaran a tots on ens mereixem".

Bona, El alcalde de Badalona, Rubén Guijarro bastón de mando, moción de censura - Sergi Alcàzar

Rubén Guijarro, nou alcalde de Badalona / Foto: Sergi Alcàzar

El alcalde de badalona, Xavier García Albiol en el discurso de la moción de censura - Sergi Alcàzar

Xavier García Albiol, durant el discurs de la moció de censura / Foto: Sergi Alcàzar

Lídia Heredia és de Badalona. I al seu Els Matins han analitzat la situació amb Albert Om, de Taradell. El col·laborador, murri, li etziba a la presentadora una pregunta directa que ella ha respost de manera molt sincera. Li pregunta Om: "Si a tu et preguntessin: 'tornarà a ser alcalde García Albiol?' tu que contestaries?".

Resposta: "Jo contestaria que sí. És probable que sí. I ara faig de badalonina sense cap informació... Tornarà a guanyar les eleccions segur, i a més és que les guanya amb molta diferència amb el segon partit des de fa molt temps".

heredia albiol

Lídia Heredia a 'Els Matins' / TV3

Veurem si el vaticini d'Heredia, amb cara de circumstàncies, es compleix o no. Veurem si Albiol torna a ser alcalde per tercera vegada. La presentadora apunta que "una altra cosa és veure si hi haurà una alternativa legítima i ben cohesionada... Ell sempre diu 'una coalició de perdedors', que és el que diu tothom que se li fa, però això és perfectament legítim".

De moment, Albiol, que ha reconegut que el que ha passat en les darreres setmanes li ha afectat molt a nivell personal i familiar, ha assegurat que també li ha servit per veure "que soc més estimat del que mai m'hauria imaginat".