Últim dissabte de març. Albert Rivera i Inés Arrimadas al Parc Nacional de Las Tablas de Daimiel, omplint-se la boca amb el medi ambient. El candidat a la presidència i la candidata al Congrés dels Diputats per Barcelona passegen entre rius i arbres i anuncien que Cs inclouran al seu programa electoral una proposta que passa per impulsar un projecte de llei per acabar amb els residus plàstics.

rivera arrimadas parc natural2

@albertriveradiaz

I això ho volen adoptar durant els suposats primers cent dies de mandat. "No podemos tener residuos de plásticos de un sólo uso. En España en un año llegamos a ocho millones de toneladas de residuos plásticos", censurava Rivera mentre Arrimadas assegurava al seu torn que després de les eleccions tenen l'objectiu de plantar deu arbres per cada espanyol. Objectiu? Reforestar 465.000 hectàrees de terreny.

Han passat els dies. I Ciutadans i la resta de formacions estan immerses en una campanya electoral. Són dues setmanes on es produeix un fet anacrònic que hauria de fer reflexionar més d'un: cal seguir enviant paper i més paper a les bústies de totes les llars del país plenes de propaganda electoral que molt probablement acabarà a la brossa o a la bústia d'algun veí  que et cau malament? El paroxisme de l'absurditat d'aquest allau propagandístic duu els partits a voler ser originals. A passar-se d'originals. Contradient-se a ells mateixos. Donde dije 'digo' digo 'Diego'. donde dije 'No podemos tener residuos de plástico de un sólo uso' digo 'envío propaganda envuelta en plástico de un sólo uso'.

rivera arrimadas parc natural

Efe

Una diputada al Congrés de Podemos, la murciana Victoria Rosell, s'ha escandalitzat quan ha obert la seva bústia i s'ha trobat un regalet de Cs. ″¡¿Y Ciudadanos manda su propaganda electoral y papeletas de votación envueltas en plástico?!”, denuncia Rosell al costat d'una emoticona de la bola del món que semblen passar-se pel forro. L'impacte mediambiental d'aquest material ha generat una reacció massiva de molts usuaris en rebre el plàstic taronja de Rivera i cia.: "Ciudadanos en el fondo es 'plástico político', muy limpio y ordenado, pero sin 'alma política'.

Que no s'amoïnin a Cs que les clatellades que els estan caient són reciclables: quan en tornin a fer una altra de grossa, se les poden tornar a llegir. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat