Un esdeveniment inesperat pot trastocar la vida de moltes persones i ocasionar sofriment. No importa a quina part del món es produeixi, les conseqüències poden ser desastroses. T'has preguntat què passa amb la custòdia legal dels nens als Estats Units? El cert és que al llarg dels anys han tingut xifres molt elevades d'orfandat. Amb la catàstrofe del COVID, van morir prop d'un milió de persones (segons la universitat Johns Hopkins). Centenars de milers de nens van quedar orfes. Christian Bale el preocupen aquestes dades i la realitat dels menors, per la qual cosa ha posat fil a l'agulla.

La mort d'un o d'ambdós pares és un fet dramàtic i desesperançador per als menors. No només han de bregar amb el dolor de la pèrdua, el seu sistema familiar canvia radicalment. Un orfe és vulnerable, necessita la protecció de familiars, tutors, pròxims i custodis. Però això no sempre és tan simple, ja que hi ha casos on els nens no tenen més familiars i els seus pares no deixen designat un tutor. El que és pitjor, van a cases d'acollida i són separats dels seus germans. Christian Bale, com pocs, s'ha tornat un heroi fora de càmeres.

Christian Bale
Christian Bale

Christian Bale construeix una comunitat per a 70 orfes

Fa diversos dies que l'oscaritzat actor va inaugurar la seva nova iniciativa, el centre d'acolliment Together California. És una comunitat en la qual pretén acollir nens orfes, l'ha posat en marxa amb l'exjugador de bàsquet Tim McCormick i també hi ha altres celebritats implicades com Leonardo DiCaprio.

Aquest ambiciós projecte ha tingut un cost de 22 milions de dòlars (20,5 milions d'euros) i s'està duent a terme a la localitat de Palmdale (Califòrnia). És un poble ubicat a 100 km de Los Angeles. L'objectiu és crear un veïnat perquè els menors que van quedar sense pares tinguin l'oportunitat de créixer en un entorn saludable i estiguin acompanyats dels seus germans. S'estan preparant 12 cases i dos apartaments, la comunitat es distribueix en 700 metres quadrats.

"Together California és una cosa del tot nova, totalment transformadora i necessària. Imagina't l'absolut dolor i el trauma de perdre els teus pares o que et separin d'ells, i a sobre perdre els teus germans i germanes. Aquesta no és manera de tractar els nens", va explicar Bale a The Hollywood Reporter. A més, va admetre que espera multiplicar les cases i estendre la iniciativa. Així mateix, va destacar que seria de gran ajuda la col·laboració dels californians i els de Los Angeles.

Christian Bale
Christian Bale

No és la primera acció filantròpica que l'intèrpret de Batman realitza, però aquesta vegada està disposat a compartir els seus avenços per a conscienciar als altres. Planteja que és una realitat que està ocorrent davant de la vista de molts, pel que és moment de resoldre i millorar la qualitat de vida dels nens.

"Aquest serà un dels projectes més importants en els quals treballem al comtat de Los Angeles com a lloc de transformació de la joventut", va concloure Christian Bale.