S'acosten les eleccions del 10 de novembre i a TV3 ja els han tocat el crostó. La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a 'avisar' els mitjans públics que no podran utilitzar segons quines expressions els propers dies en els seus informatius, imposant que quan es parli del Consell per la República s'afegeixi l'expressió "autoproclamat" o prohibint als mitjans públics parlar de presos polítics, exili i Assemblea de Càrrecs Electes. De moment, Toni Soler ja hi ha dit la seva, amb la seva habitual finezza: "A partir de demà al programa 'Està passant' de TV3 direm "autoproclamada Junta Electoral". O fent el seu propi 'Sorteig de la censura'. A partir d'ara, doncs, preparem-nos per sentir a dir 'mandonguilla' en lloc de 'sentència':

D'altres treballadors de la casa també han respost amb ironia a les ordres de la JEC. Per exemple, el periodista d'informació política de Televisió de Catalunya, Jordi Eroles, que deixa anar amb ironia: "Per la mateixa regla de tres, hauríem d referir-nos a l'entitat autoanomenada Òmnium, al partit autoanomenat Ciutadans, o Esquerra, o PP, o Junts per Catalunya...o a l'organisme autoanomenat Junta Electoral Central".

Alguns mitjans ja han expressat el seu rebuig i han assegurat que seguiran dient a les coses pel seu nom. Mitjans com TeleSurTV, que cobreix informacions per l'Amèrica Llatina, i que via un dels seus corresponsals a Barcelona ja ha avisat que "La tv pública catalana no podrá decir, a instancias de la justicia española, palabras como "exiliados", "presos políticos" o "Consell de la República". Nosotros lo decimos en TeleSurTV y seguiremos diciéndolo". Una convicció que ha estat rebuda amb els braços oberts:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat