Hi ha un subgènere periodístic a Catalunya: les columnes d'El País contra els Telenotícies de TV3, els més vistos (l'últim ha fet un 32,7% prop d'un milió d'espectadors). TV3 va querellar-se contra el diari per una columna d'opinió crítica amb tota la cadena Una semana viendo solo TV3. Un jutge va condemnar el diari i en segona instància l'Audiència de Barcelona va absoldre El País. Mesos després una segona columna insistia: "TV3 es Tele-juicio y Rahola y Melero ¡son amigas!". Aquest dijous, nova entrega anti-TV3.

jordi eroles TV3

TV3

L'autor de la columna és el crític literari Ernesto Ayala-Dip i comenta el TN migdia de dimarts, primer dia sense confinament total a Catalunya. Fa la crítica recordant (amb mala memòria) el que es va emetre: "Ariadna Oltra connecta amb un corresponsal al carrer (...) aquest senyor informa que la gent a Catalunya “no ha fet cas” de la desescalada del confinament decretada pel Govern de Pedro Sánchez (...) Acabada aquesta indissimulada tergiversació...". Surt al pas Jordi Erolescorresponsal polític  acusat per El País de "tergiversar":

Eroles va dir literalment això: "El conseller Buch ha explicat que molts catalans han fet cas a les recomanacions del govern (de Catalunya) i no han anat a treballar. Però també  ha reconegut que ha augmentat el nombre de gent anant a treballar en vehicle privat". Qui tergiversa és El País sostenint que Eroles va dir una cosa que mai no va dir: "que la gent no ha fet cas al govern Sánchez". El diari també s'inventa que Ariadna Oltra parla de l'FMI amb el corresponsal "a Madrid".

oltra xesco tv3

TV3

Escriu El País: "La conductora del programa connecta amb el corresponsal a Madrid. Encara no sé per què, però comenta amb ell una informació procedent de l’FMI sobre la imminent caiguda en picat dels PIB  “Espanya no en surt gaire ben parada, oi?” Només va faltar que saltessin d’alegria". El País torna a patinar, Oltra parla de l'FMI (organisme amb seu a Washington) amb el corresponsal de TV3 a... Washington i no amb el de Madrid. I per rematar-ho, llistes negres de periodistes de TV3 indepes.

toni cruanyes tv3

TV3

El diari de PRISA acaba fent un llistat de presentadors que consideren indepes: "Aquestes manipulacions són constants a TV3. I és una autèntica desgràcia que professionals de molta vàlua no poden dissimular la seva animeta independentista, com és el cas ben il·lustratiu de Toni Cruanyes, Xavier Graset o Carles Costa". Pot fer més llistes: periodistes de TN gays, periodistes de TN calbs, periodistes de TN socialistes... O periodistes de diari que s'inventen el que passa.