Una dona que té el valor de denunciar abjectes assetjaments sexuals comesos per homes miserables, rates amb poder que es pensen que poden fer el que vulguin, mereix un respecte etern. I si a més, la dona que ho denuncia ho fa públicament, en mig d'un programa i davant milers d'espectadors, encara més. S'ha de tenir molt valor per fer el que ha fet una famosa presentadora danesa, Sofie Linde.

sofie linde2

@sofielinde1

Linde és una de les presentadores més famoses del seu país, sinó la que més. Al capdavant de la versió danesa de Factor X les darreres temporades, aquesta setmana presentava la Gala de la comèdia quan va informar de que estava esperant el seu segon fill. Somriures entre els espectadors que es van glaçar quan Linde va fer una revelació sobre un fet menyspreable del passat: "M'he trobat amb molts homes poderosos que han sigut horriblement fastigosos". Un #MeToo en viu i en directe, davant les càmeres i tot el país: "Tenia 18 anys i acabava de començar a DR (la cadena pública danesa). Havíem d'anar a un sopar de Nadal que em feia molta il·lusió. Llavors va aparèixer un tipus molt important de la televisió, em va agafar del braç i em va dir: 'Si no vens amb mi ara i em xucles la polla, arruinaré la teva carrera i t'arruinaré a tu".

sofie linde3

@sofielinde1

Duríssim. Linde, serena, mira a càmera i continua adreçant-se directament al miserable autor de l'assetjament: "Estic força segura que m'estàs veient ara. Saps qui ets. I també saps que vaig dir que no, però bé, a la fi tot ha sortit molt bé". La cadena ha anunciat que obre una investigació, mentre Linde continuava la seva denúncia: "El meu monòleg va tractar sobretot de que avui, el 2020, la igualtat salarial i la igualtat entre homes i dones encara no existeixen a Dinamarca. El sexisme és una realitat i no s'ha de tenir por a rebutjar-lo. Cal rebutjar-lo. I les coses aniran bé malgrat això. a mi m'ha anat bé". Paraules valentes de les quals tothom en parla.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat