Ara que la nova normalitat ha arribat a la fase 3, es recupera mica en mica un dels bons costums de la societat barcelonina: les presentacions de llibres de manera presencialcomme il faut, amb l'autor davant d'una sala plena de persones en alguna de les llibreries de la ciutat. I aquest dijous, a la nova llibreria Ona del carrer Pau Claris, va tenir lloc una de les cites marcades en vermell al calendari.

rahola llibre 3

Sergi Alcàzar

public rahola llibre

Sergi Alcàzar

Pilar Rahola ha presentat la seva nova novel·la, L'espia del Ritz, un llibre on arriba a la maduresa literària i on l'escriptora s'ha deixat la pell per regalar una història apassionant, necessària i commovedora. A escena, la Barcelona de principis dels anys 40, en plena Guerra Mundial i amb el franquisme desplegant els seus llargs tentacles. I en mig de tot, un protagonista inoblidable i valent, el violinista jueu i fugitiu dels nazis, Bernard Hilda. Una història tràgica, però alhora, un cant a la vida, una història de victòria en un context de derrota en una època temible. Una novel·la magnífica on Rahola hi aboca tot el seu talent i on l'escriptora no estalvia a l'hora de posar noms a alguns agents de la propaganda nazi, com Ekkehard Terstsch... els sona el cognom?

rahola llibre 5

Sergi Alcàzar

La presentació del llibre va estar a l'alçada de la història, de l'autora i de l'indret. Abans que una espectacular Pilar Rahola, de verd esperança, agafés el torn de paraula, va ser una delícia escoltar l'anàlisi que en van fer el filòsof i escriptor Xavier Antich i el notari Ariel Sultán. A la platea, un grapat de lectors il·lustres àvids d'escoltar Rahola. La creme de la creme de la societat barcelonina. Entre el públic assistent, l'expresident del FC Barcelona, i qui sap si futur candidat, Joan Laporta, bon amic de Rahola, a qui vam veure departint força estona amb l'exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró.

laporta i giro

Jaume Giró i Joan Laporta (foto: Sergi Alcàzar)

laporta i giro 2

Joan Laporta i Jaume Giró (foto: Sergi Alcàzar)

També hi havia molts noms de la política d'aquest país, com el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró o l'exeurodiputat Ramon Tremosa, així com també alguns familiars dels presos polítics. Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, o Betona Comín, germana de l'exconseller de Sanitat i actual eurodiputat, Toni Comín.

masvidal i puignero 2

El conseller Jordi Puigneró, en primera fila, escoltant Rahola (foto: Sergi Alcàzar)

masvidal i puignero

En primer terme, Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn (foto: Sergi Alcàzar)

Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, també va fer acte de presència. Igual que Ràdia Bouziane, actual propietària del centenari hotel Ritz, ara Palace, i la neta d'un dels personatges, el republicà exiliat Salmona, que ajuda el protagonista a arribar a Barcelona. Evidentment, no hi podien faltar dues de les persones més importants en la vida de l'escriptora, el seu marit Robert i la seva filla Ada, que van acompanyar Pilar Rahola en una vetllada tan especial. 

rahola robert i propietaria ritz 2 (1)

Pilar Rahola amb el seu martit Robert (foto: Sergi Alcàzar)

ada filla rahola 2

Ada, filla de Pilar Rahola

Llegeixin L'espia del Ritz. paga molt la pena.