El passat divendres un programa que feia 14 anys que estava en antena, un dels programes més coneguts, polèmics i importants de la història de Telecinco, tancava la seva paradeta. Sálvame deia adeu a moltes tardes de safareig, d'esbudellar el mort i qui el vetlla, de fer públiques les misèries de les celebrities, de VIPS de segona, de tronistes de Mujeres y hombres y viceversa o de Supervivientes, i també, especialment, dels mateixos col·laboradors del programa. Va ser un comiat ple de llàgrimes, principalment de Belén Esteban, amb molts dels que hi han format part aquest temps, a plató, amb vídeos d'homenatge i amb una foguera final on van cremar els secrets que s'enduen a la tomba.

salvame2
Últim 'Sálvame' de la història / Telecinco
colabo
David Valldeperas, Belén Esteban i Lydia Lozano, a l'últim 'Sálvame' de la història / Telecinco
capsula2
Últim 'Sálvame' de la història / Telecinco
foguera5
Foguera a l'últim 'Sálvame' de la història / Telecinco

El darrer Sálvame de la història el van presentar Adela González (que marxa a presentar Más vale tarde a La Sexta), Terelu Campos i María Patiño (que se'n van a buscar feina a les amèriques en un docureality que es veurà a Netflix). Evidentment, però, tots els espectadors tenien molt clar que si hi ha un presentador lligat per sempre a la memòria del programa, aquest no és altre que Jorge Javier Vázquez. El de Badalona va estar present en l'especial del darrer dia, no presencialment, sinó en essència i en algun vídeo d'homenatge que va fer saltar la llagrimeta dels companys: "Sin él, absolutamente nada hubiera sido lo mismo. 'Sálvame' es Jorge Javier, y Jorge Javier Vázquez es y será siempre 'Sálvame", deia Terelu Campos.

salvame10
Homenatge a un absent Jorge Javier Vázquez a l'últim 'Sálvame' de la història / Telecinco
salvame11
Homenatge a un absent Jorge Javier Vázquez a l'últim 'Sálvame' de la història / Telecinco

El programa va fer un 15% d'audiència en la seva darrera emissió. Un milió 200mil espectadors que estaven davant dels seus televisors veient com s'acomiadaven a Sálvame. Però entre aquests no hi era, curiosament, Jorge Javier Vázquez. Tot i formar-ne part durant hores i hores del programa, tot i que "'Sálvame' es Jorge Javier, y Jorge Javier Vázquez es y será siempre 'Sálvame", com deia la seva companya, no va poder veure'l. No tenia esma. El presentador porta més d'un mes de baixa allunyat de tot. El 17 de maig, després que Mediaset anunciés la fi imminent del programa, va ser el darrer dia de Jorge Javier a plató. "Domingo 14 de mayo. Hace nueve días saltaba la noticia: que chapan ‘Sálvame’. Finito. Se acabó. The End... De repente me vi tumbado en el sofá exhausto y me pregunté: “¿Y ahora qué voy a hacer?”. Se me vino el mundo encima. Tantas veces fabulando con la idea de tener más tiempo para mí y sentir que ahora iba a tener todo el del mundo me daba ansiedad", escrivia ell a Lecturas.

jorgejaviervazquez 311781161 125501253452967 944803820931384338 n
Jorge Javier Vázquez / @jorgejaviervazquez
portada lecturas
 

La mateixa publicació revela que JJ no ha vist el darrer Sálvame, "no lo ha visto, según nos aseguran desde el programa. El presentador lleva más de un mes de baja alejado de todo". I preocupa encara més el que també expliquen aquest dimecres d'on l'han vist: "Con vaqueros, gafas oscuras, un libro bajo el brazo y semblante serio, Jorge Javier Vázquez se ha dejado ver acudiendo a un centro médico tan solo tres días después del gran final de ‘Sálvame’, en el que él fue el gran ausente". Esperem que es recuperi i que algun dia estigui preparat per veure com va ser el comiat d'un programa que ell s'estimarà per sempre més i del que és part fonamental.