El primer Preguntes freqüents de la temporada ha començat per la porta gran. Tot just després del TN vespre, Ricard Ustrell ha engegat aquesta nova aposta de TV3: un programa de debat polític un xic diferent d'allò a què estem acostumats.

Va presentar-se com un espai amb l'objectiu de buscar respostes als dubtes que l'actualitat planteja als catalans, entretenint però també fent reflexionar. I ho fa ver, passant d'un cara a cara a una tertúlia i acabant amb una entrevista; tot ben distès.

Pilar Rahola ha tornat a TV3 després de sis anys com a col·laboradora del programa. Ahir, tot just abans de començar l'emissió en directe, ella ja estava preparada... Al costat d'un dels entrevistats estrella de la nit, Gabriel Rufián:

Un clima còmplice que va desaparèixer en el cara a cara de la nit més esperat, entre Rufián i el vicepresident de Societat Civil Catalana, José Domingo. Tot va començar, això sí, amb ells dos parlant en to d'humor sobre els seus cognoms, però aviat van començar a discutir sobre l'escorcoll al setmanari El Vallenc. I com era evident, els dos convidats van mostrar opinions polítiques ben diverses. Amb Rufián parlant català, contraposant-se al castellà de Domingo:

I després va ser Rahola qui es va estrenar com a tertuliana. Davant d'Albano-Dante Fachín, el debat sobre si es posaran urnes o no va ocupar la majoria del temps. 

Però l'entrevista que més va fer parlar va ser la d'Arnaldo Otegui. Deixant frases lapidàries, assegurant, per exemple, que Kiko Rivera té més futur a Catalunya que Albert Rivera; el que no va acabar de convèncer als teleespectadors va ser que aparegués en una televisió pública.

De fet, aquesta ha estat una de les poques crítiques que han escrit a la xarxa:

Tot i aquests comentaris, el programa va ser tot un èxit a la xarxa. Centenars de comentaris van alabar la feina feta, amb un format que ha agradat. Una bona acollida en destacar que hagin aconseguit fer un debat polític sense insults ni crits.

Preguntes freqüents va agradar, però especialment arran de l'enfrontament amb La Sexta Noche; guanyant clarament el programa català. Tot, fent saltar l'ocell de Twitter pels aires:

Una nova aposta que sembla haver començat amb bon peu. Seguiran agradant les següents entregues?