"Quins collons!", així es va assabentar el president Quim Torra que Pedro Sánchez no li despenjava el telèfon quan el seu assessor Pere Cardús li ho va comunicar.

L'actitud del president del govern en funcions és una més en la deriva del mandatari socialista que ha fet de la confrontació institucional amb Catalunya la raó de ser de cara a aconseguir uns resultats electorals el 10-N que li puguin satisfer el seu ego. D'ell i de Torra n'ha parlat el líder del PP, Pablo Casado a El objetivo ("Lo que no se puede decir es 'Yo no le he cojido el teléfono al señor Torra'. Yo lo que le diría a Pedro Sánchez es que coja el teléfono al señor Torra para decirles: 'Rompo con ustedes cualquier acuerdo institucional'"). Però la sessió amb Ana Pastor no el va fer incomodar gairebé en cap moment. No va ser, ni molt menys, un tercer grau, i sí l'habitual autobombo electoralista. Hi va haver temes dels que, no és que es passés de puntetes, sinó que directament es van obviar, com les manifestacions a Madrid en contra de la sentència del procés i en suport a Catalunya.

casado objetivo

La Sexta

L'únic moment en que Casado es va incomodar va ser quan li van haver de repetir tres vegades la mateixa pregunta: 'Si el señor Torra condena los actos violentos en Cataluña, ¿usted le llamaría?'. Ell, que tan clarament volia deixar en evidència Sánchez, quan s'ha de posar en la seva pell es mostra fugisser. Li va fer un administratiu de 54 anys de Barcelona, en l'habitual roda de preguntes entre el públic que acostuma a fer el programa de La Sexta amb polítics convidats.

casado objetivo4

La Sexta

"Yo ya he dicho que Sánchez tiene que coger el teléfono", s'excusa Casado. L'home insisteix: "Digo si usted fuera presidente". A la segona surt l'argumentari habitual popular: "Para mí es muy difícil establecer un cauce de negociación con una persona que ha dicho que los españoles somos bestias, que quiere una vía eslovena o que quiere la independencia sin contar con el resto de españoles. Yo apelo a una Catalunya del seny, como vosotros decís". Segona evasiva. La persona de públic no defalleix: "¿Me está diciendo que no le cogería el teléfono?". Tercer intent. Silenci neguitós de Casado repetint la pregunta, com aquells alumnes que queden retratats davant el mestre: "¿Dialogar con Torra si pide la independencia?".

casado objetivo5

La Sexta

L'home el corregeix i deixa clar què en pensa: "...Si condena los actos violentos, cosa que aún no ha hecho". I Casado torna a fugir d'estudi: "Bueno, pero es que solo faltaría que alguien no condenara los actos violentos. Aunque los condenara, seguiría pidiendo la independencia, seguiría pidiendo que se saliera a las calles". No hay más preguntas, señoría. Queda clar que tant a Ferraz com a Génova tenen un reconeixedor de número de telèfon.