Els darrers mesos s’han escrit rius de tinta sobre la seguretat a la ciutat de Barcelona. Que si hi ha més robatoris amb violència que mai, que si els atracaments als comerços no paren de créixer... Els manifestants que ahir protestaven contra la sentència del judici al procés en poden donar fe: a Barcelona hi ha violència, sí. Però violència policial.

ELNACIONAL aeroport carregues mossos esquadra 14O Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Portades d’arreu del món s’han fet ressò avui de les protestes a Catalunya i de les càrregues de la policia contra els manifestants. També la revista ‘El Jueves’, que il·lustra la situació amb aquest retrat de la realitat irònic per més que trist:

portada jueves sentencia

El Jueves

Una anciana amb un llaç groc rodejada d’una manada policial que prova d’intimidar-la alçant les porres. Un agent duu la inscripció “nasío pa aporreá” al casc, un altre porta l’equipament del revés (com volent dir que d’on no n’hi ha no en raja). I la dona que sentencia: “Pues sí que hay peligro en las calles de Barcelona”. El perill és que t’estomaquin si surts a protestar contra una sentència injusta.