El Polònia número 500 ha estat com els anteriors 499: necessari. Minoria absoluta ha aconseguit que el programa formi part de la quotidianitat de centenars de milers de catalans fins el punt que van celebrar el número rodó un divendres, pel Barça, i els espectadors van seguir fidels. En lloc d'un programa resum van optar per un tour de force amb un gag de tots els presidents catalans, excepte Sergi Mas (que ara treballa a TVE) però amb el seu José Montilla de cartró sense que es notés la diferència: de la "campana" de Sergi Mas en fan un gag. La cançó repassa els millors gags amb la cantarella "Farem molts més programes si no ens foten fora":

polonia 500 tv3

TV3 (clica la foto per veure el vídeo)

Aquest "Si no ens foten fora" forma part del corrent d'opinió a les xarxes al qual es referia el director de TV3, Vicent Sanchis, el mateix dia al Parlament. Hi ha sectors de l'independentisme que a qualsevol senyal que TV3 no semblI independentista ho atribueixen a un "fantasmagòric 155", en paraules de Sanchis, que s'estaria aplicant d'amagat. El director ho va qualificar de "paranoia". Polònia sap que fa equilibris a un filferro però marca poder mostrant que són com el conserge de la Generalitat. Han passat 5 presidents (i Soraya i Milllo) i ells segueixen. Només hi ha un perill a l'horitzó: la bruixa Arrimadas.

arrimadas polonia TV3

TV3

La nèmesi de Polònia és la cap de l'oposició i política més votada a les últimes eleccions. Els guionistes la van fer aparèixer només uns segons, de tarotista, per la seva querella sobre fets del futur. A Ciutadans van demanar el mateix matí que TV3 fes fora un membre destacat de la productora, Jair Domínguez. Minoria absoluta sap que el programa durarà mentre no governi Ciutadans. La resta del xou va ser l'habitual cara B del Telenotícies, explicant el que passa. El programa està en plena forma a la 13a temporada. La productora de Toni Soler sap fer bons productes, però fora de Catalunya pateix. El seu projecte per Mediaset, Todo es mentira, va ensorrar-se el dia que tenia més números per triomfar: el de la suposada agressió d'un dels seus càmeres a Eduardo Inda.

inda cau mediaset

Cuatro

Amb tot el soroll, apareixent a tots els digitals, creant màxima expectació, el Todo es mentira de divendres va fer un trist 2,5% a Espanya, deu vegades menys que un bon Polònia. Risto haurà de cantar "Farem molts més programes si no ens foten fora".