Que la darrera campanya internacional de Pedro Sánchez i Josep Borrell per desacreditar l’independentisme portaria cua ho sabíem des del primer moment en el que vam veure el vídeo d’España Global i el seu “This is the real Spain”. El vídeo propagandístic, que necessita explicar al món que Espanya és una democràcia, dona fe de la imatge que tenen a l’exterior de la situació actual.

josep borrell efe

EFE

La secretària d’España Global fent una entrevista a la BBC i dient que els presos polítics catalans són culpables, i les queixes de l’Ajuntament de Barcelona i del Barça per l’ús fraudulent que el ministeri fa de la seva imatge, només fan que evidenciar el fracàs absolut d’una campanya propagandística que fa aigües.

Després de tants dies, només faltava que el Polònia s’hi pronunciés amb algun gag punyent. I efectivament, al darrer episodi del programa satíric s’hi han acarnissat com mai. Pedro Sánchez, Pablo Casado, el jutge del Suprem Manuel Marchena, Ana Botín, Albert Rivera, José María Aznar i el rei Joan Carles, ridiculitzats pel seu espanyolisme recalcitrant.

Les bondats de l’España Global, en evidència. La justicia es igual para todos. Tratamos igual a indepes, abertzales, raperos, titiriteros y humoristas”, explica el jutge Marchena abans que Aznar faci una Master Class de plurilingüisme i l’explicació de per què parlava català a la intimitat: “En España hablamos distintas lenguas, pero solo cuando hay pactar con los nacionalistas. Luego ya se las pueden meter por el culo.

aznar joan carles juan carlos efe

EFE

A la monarquia i l’art del toreig també els toca el rebre. L'explicació del rei Joan Carles, assegurant que “el toro no sufre”, és de les que trepitgen ulls de poll: “¡Pero si nos encantan los animales! Los tratamos como a un hermano. La imitació més agosarada, la d'Ana Botín recordant que el govern i el seu pare eren molt amiguets... "la fortuna que Hacienda le perdonó".

ana botin polonia real spain

TV3

A més de les critiques a la manca de democràcia, l’ús polític de la justícia, la repressió, el menyspreu a les minories de l’Estat i a les dones i el paper la monarquia, el Polònia destrossa la #MarcaEspaña pels desnonaments, la pèssima gestió de la crisi dels refugiats o el lamentable paper de la banca. Ara sí que poden dir que This is the real Spain”.