A Catalunya hi ha dues maneres per saber si un famós és realment famós: sortir a Polònia o sortir a EN Blau. Modèstia a part, aquest digital ha estat el primer, el més llegit i el millor en fer un star system català, un who is who de la premsa rosa, inexistent a Catalunya. Els personatges populars si no tenen un article d'EN Blau és que no ho són tant, de populars. A Polònia després de tants anys a TV3 tothom que és algú al país hi ha sortit imitat. Aquesta setmana ha sorgit una polèmica una mica absurda al voltant d'una celebrity del panorama català que no té imitació al Polònia. És el líder de la ràdio de les tardes des de fa anys i panys: Toni Clapés. No és popular només perquè fa ràdio sinó per la manera com la fa, un programa absolutament d'autor i amb un to diferent de la resta de programes de les graelles. Tot gràcies a la personalitat i la professionalitat de Clapés.

Toni Clapés TV3
Toni Clapés TV3

Certament es fa estrany que Polònia l'hagi deixat escapar quan les patums de la ràdio catalana tenen totes la seva imitació, de Jordi Basté a Ricard Ustrell. Aquesta raresa ha fet que s'aixequi una polèmica a twitter, Vicent Sanchis s'ha enredat amb una picabaralla amb un tuitaire que ha donat per bona la idea que va ser aquest exdirector de TV3 que va vetar la imitació de Clapés a Polònia amb l'excusa que ja hi havia Basté imitat i era massa tractant-se de l'emissora de la competència de la CCMA: RAC 1. Un absurd ja que Polònia ha tingut sis directors de TV3: Paco Escribano, que és qui va signar fer el programa amb Toni Soler i ara forma part de la seva productora, Mònica Terribas,  Eugeni Sallent, Jaume Peral, Vicent Sanchis i Sigfrid Gras. Un absurd acusar només un dels sis, Sanchis d'haver vetat la imitació de Clapés en 18 anys de Polònia.

tuit Toni Soler
tuit Toni Soler
Vicent Sanchis TV3
Vicent Sanchis TV3
Toni Soler TV3
Toni Soler TV3

Sanchis nega que el director de Tv3 es dediqués a vetar que un programa d'humor no imiti un o altre personatge de la vida real, un aclariment que no calia perquè és del tot absurd. S'hi imita tothom que volen els guionistes, fins Adolf Hitler. Toni Soler ha hagut de sortir a confirmar-ho veient el to de la picabaralla: "Confirmo que mai ens va prohibir res, i encara menys la imitació del Clapés". El que ningú recorda ho fa EN Blau: Toni Clapés sí que va tenir el seu propi imitador a Polònia i no un qualsevol, un dels millors, Ivan Labanda, Es va fer l'any 2016 però per alguna raó no va acabar de convéncer ni l'equip ni els espectadors i no va continuar. Potser per la dificultat d'imitar-lo i que el resultat no era prou similar  a l'original:

Ivan Lavanda imita Toni Clapés a Polònia, TV3
Ivan Labanda imita Toni Clapés a Polònia, TV3

El que no queda clar és quin programa diu Vicent Sanchis que va fer Clapés a TV3 durant el mandat de Sanchis. Es deu confondre perquè els programes de Clapés a TV3 són: Tot per l'audiència amb Xavier Sardà (1994), Persones humanes amb Mikimoto (1995), Solvència contrastada amb Mikimoto (1996), Efectes secundaris (1997), dirigit per ell, El submarí (2001) amb entrevistes fetes per nens, Societat imitada amb Toni Albà (2004) i Com som (2015) un programa de Mainat i Cruz amb la seva empresa Reset. Si no falla la documentació d'EN Blau, des de 2015 Toni Clapés no ha presentat cap altre programa setmanal ni diari a TV3. Sanchis va ser director l'any 2017.

Toni Clapés Com som, TV3
Toni Clapés al seu últim programa 'Com som', (2015), TV3

Són molts anys de Clapés fora de TV3. Molt de temps tractant-se d'un dels periodistes més populars de Catalunya. Serà perquè és de RAC 1 o serà perquè és de les veus més crítiques amb TV3. En Blau pot confirmar un altre cas on un comunicador que no escriu floretes de TV3 és vetat per ser contractat per la cadena. Aquesta és l'anomalia, i no que Clapés no tingui imitador a Polònia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!