No era gens fàcil, però ho van aconseguir. I de quina manera. L’equip del Polònia va dur a terme el que segurament, va ser el programa més convuls de la seva història. ENBlau ​va poder parlar amb ells perquè ens expliquessin com havia estat el dia històric (i histèric) que estaven vivint. Que si 155 amunt, 155 avall, que si eleccions autonòmiques, que si DUI... Cada nova trama es convertia en un paper de guió al fons de la paperera.

Unes anades i vingudes que el programa va reflectir en el número musical de Queco Novell-Carles Puigdemont. Versionant la cançó Bad Day de R.E.M sota el títol Collons, quin dia, el president de la Generalitat del Polònia rep les amenaces del Fiscal General, José Manuel Maza, d’aplicar el 155, i les pressions d’Eulàlia Reguant (CUP) per proclamar la DUI.

Un altre dels gags més aplaudits ha estat la doble intervenció de quiròfan. Per una banda, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Anna Gabriel volen afrontar les hores crucials del procés amb "precisió quirúrgica", mentre que Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Albert Rivera apliquen un 155 “molt quirúrgic”. En ambdós casos, el “pacient” es dessagna. Mentre que els primers intenten tapar l’hemorràgia, els segons la segueixen atacant indiscriminadament. Finalment, però, els cirurgians catalans el salven amb una DUI, mentre que els espanyols envien els seus resultats nefastos perquè els validin al Senat.

El públic va valorar el programa, no només per poder-lo tirar endavant tot i les circumstàncies, sinó també per com van ser capaços d’il·lustrar el moment polític que estem vivint amb el sentit de l’humor que els caracteritza.

Una bogeria de dia que el Polònia va tancar arribant i superant els 100.000 seguidors a Twitter i assolint una increïble quota de pantalla del 30,4%.