"Operación Triunfo" tornava amb força. La nova edició del format de Gest Music arribava amb ganes pels fanàtics del concurs. Un fandom intens, passional, més ben dit, obsés. El canal 24 hores que grava el dia a dia dels concursants fa que els espectadors siguin partícips de totes les històries d'amor, esbroncades i drames de la convivència. Inclús quan encara no hi ha cap senyal que ho afirmi, els fans d'OT ja han caçat els primers desacords. En les altres edicions, els setze concursants destacaven per la seva companyonia i les múltiples trames romàntiques entre ells. Tothom estava enamorat d'Amaia i Alfred, i milers de noies afirmaven el flirteig d'Alba Reche i Natalia Lacunza. Bé, en aquesta no edició també hi ha hagut alguna parella, però, sense cap mena de dubte, el que més ha destacat és la poca afinitat dels concursants entre ells. A 10 dies de la gran final, l'acadèmia ha explotat. Taules separades, males cares i silencis incòmodes. 

Concursants Operación Triunfo / Instagram
Concursants 'Operación Triunfo' / Instagram
@otdiario Paul Se Siente Solo | Parte 1 #ot2023 #operaciontriunfo #otdirecto9d #ot #otdiario #otgala3 ♬ sonido original - otdiario

Des de bon principi, els espectadors, vam notar que existien grupets interns entre els concursants que tenien més afinitat. De fet, una de les polèmiques més comentades fou quan Paul Thin va confessar que se sentia sol i poc integrat. Una situació que va alarmar als espectadors i inclús al professorat. Finalment, en el transcurs del concurs, el de Granada ha anat trobant el seu lloc, però continua sent assenyalat com una víctima per a molts. La xarxa debat constantment les actituds de cada concursant. Entre els grans preferits del concurs, Ruslana es posicionava com la guanyadora indiscutible per a molts, un concurs impecable, cada actuació millor que l'anterior. Però després de setmanes de pressió constant, la ucraïnesa s'ensorrava de forma pública repudiant cada una de les actuacions. Llàgrimes, i males contestacions cap al professorat. Passava de ser l'alumna ideal, a una actitud totalment pessimista, ningú la reconeixia. Noemí Galera ja no sabia com fer-li costat. "Ay dame paciencia por que.." Sospirava després que la jove l'ignorés. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @directoot

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @directoot

La gala 9 va fer treure foc a l'acadèmia. Durant l'últim procés de nominació, els concursants havien de salvar individualment a un dels tres companys nominats, en aquell cas van ser: Lucas, Chiara i Ruslana. El moment de les pissarres amagava una estratègia perquè no sortissin nominades juntes ni Chiara ni Ruslana, dues íntimes amigues de Juanjo i Martin -els estrategues del pla- L'objectiu del seu grup era que Chaira s'enfrontés a les votacions amb Lucas i, tal com ells asseguraven, l'expulsat fos el d'Uruguay. Doncs bé, la gala 10 s'acomiadava de la jove menorquina, l'estratègia havia sigut un fail total. Però aquí encara no havia esclatat res, les puntuacions del jurat farien esclatar a Ruslana, col·locant-la en l'última posició de tota la resta de companys. Tècnicament, una injustícia, però estava clar era un senyal perquè canviés la seva actitud. Va provocar tot el contrari. 

Ruslana cridava entre llàgrimes la seva indignació "¿Qué coño ha hecho él?"  - referint-se a algun dels seus companys - El mal rotllo estava assegurat. La jove de divuit anys no es va prendre gens bé la seva última posició al rànquing i des d'aleshores s'ha mostrat en descord totalment amb qualsevol persona que l'intenti animar. La seva actitud irritava a alguns companys, però, el que ha provocat la ruptura total del grup ha estat quan Lucas, Naiara i Paul s'han assabentat de l'estratègia dels seus companys. Ho comentaven lliurement, sense escrúpols, assegurant davant d'en Lucas que el volien veure nominat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @directoot

Ara ni tan sols comparteixen temps plegats, mengen en taules separades i alguns d'ells ni es dirigeixen la paraula. Queden 10 dies i, lluny d'estar davant d'una final amb molt talent, només veure'm baralles i esbroncades, l'oposat del format. Una llàstima.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!