Pilar Rahola té un racó a Cadaqués que més que una casa és un lloc de trobada. Amics, familiars, presidents... La bona gent hi és ben rebuda. Des de la cèlebre paella amb el president Puigdemont han passat cinc estius. Les coses han canviat molt a Catalunya des de 2016. Però poc entre els amics de la periodista i escriptora. Els conserva i els amplia. Dos més.

Helena Garcia Melero, Bonaventura Clotet, el Major Trapero, Joan Laporta... bona gent que s'aplega a can Rahola cada estiu. Enguany segur que hi haurà paella presidencial, si no pot ser a l'Empordà que sigui a terres catalanes on Carles Puigdemont pugui anar sense que la justícia espanyola hi pugui fer de les seves.

14Rahola Foto2

Paella de Pilar Rahola, (2016), Twitter

Per si un cas hi ha paella, cap a l'Empordà han fet camí dues de les persones que, malgrat no haver nascut a Catalunya, estimen més el país: l'exdiputat Albano Dante Fachín i el diputat al Congrés Jon Iñárritu.

L'argentí i el basc no tenen fred, són robustos. Així que en arribar a passar la nit a can Rahola s'han fet un bany nocturn, gairebé de lluna plena, a la piscina. Hi ha foto i vídeo a l'Instagram, cada dia més imprescindible, de la Rahola: "Quin perill aquests dos, a casa de la Rahola":

rahola ig

iñarritu albano IG

Instagram Pjilar Rahola

Hàstag Cadaqués mentre sona Quenn, la cançó sobre l'amistat Friends will be friends. Els amics sempre seran amics, com Carles Puigdemont. De moment, Albano Dante i Iñárritu arreglen el món a la 1 de la matinada xops amb tovalloles. Vídeo:

Rahola grava: "Hola Albano, hola Jon. Què hi esteu fent aquí? Però quina... La 1 de la matinada, banyant-se. Veieu com estan? Però què és això? Què, heu arreglat el món, ja?". Fachín: "De moment hem començat per Catalunya".

Rahola veu el post d'Instagram mentre grava, és bona: "Bueno bueno aquí els teniu, dos amics, estiu, Cadaqués". Fan patxoca. I els tafaners gaudeixen del  racó privilegiat de la Costa Brava, una piscina de fons verd preciosa, que relaxa de dia i de nit envoltada de natura:

piscina pilar rahola Instagram

piscina rahola de dia instagram

Piscina de dia i de nit a can Rahola, Instagram

Quan serà la paella presidencial, on i amb qui, ho explicarà puntualment EN Blau. De  moment, dos nous convidats, Albano Dante Fachín i Jon Iñárritu, un era de Catalunya Sí que es Pot (Podemos) i l'altre de Bildu. Amics de tot arreu, només cal que siguin bona gent.

----

A l'estiu qui no té feina el gat pentina. A Can Rahola en tenen un de preciós. El caliu, tacte pelut i els roncs del Senyor Gat. L'animal és el príncep de la casa empordanesa, malgrat que ella sigui una convençuda republicana. Una petita paradoxa,  però totalment comprensible en copsar l'estima que professa per aquest felí. Rahola li dedica aquesta descripció, molt gràfica, divertida i tendra alhora: "Relax amb el membre més mandrós de la família". 

Pilar Rahola y su gato en Cadaqués @pilar rahola

Pilar Rahola i el Senyor Gat, Instagram

Que n'és de mandrós és indiscutible: la Pilar immortalitza el seu estil de vida duríssim. Sembla que això de l'estrès i l'activitat frenètica són coses que deixat per a la resta de les seves set vides. En aquesta, ni parlar-ne. Les becaines del gat fan enveja. Voler abraçar-lo i fer-li moixaines és irresistible.