El FAQS de TV3 va apostar fort pel cara a cara més esperat, el de Pilar Rahola i Sergi Sol. El millor dels dos tertulians és no haver ni de presentar-los, tothom els coneix, els llegeix (entre d'altres llocs a El Nacional),  i els gaudeix. Apassionats com són, en qualsevol moment podia saltar la guspira. L'audiència ho va agrair: esplèndid 17,8% de share, superant el drama de Rociíto a Telecinco (15,6%). Molt ben jugat per la productora del programa,  Mediapro. El punt àlgid de la discussió va anar així:

pilar rahola sergi sol TV3

Rahola i Sol, TV3

-Pilar Rahola: "No estem en situació d'igualtat tu i jo. Tu representes un partit, ets membre d'ERC, la mà dreta del seu president, has tingut un càrrec a la Generalitat. No som el mateix"

-Sergi Sol: "Tinc una família republicana, un tiet-avi a Canet. No m'expliquis que tinc un càrrec orgànic a ERC que no he tingut mai. I no formo part d'aquest govern ni del que vindrà. I la bona relació que tinc amb Junqueras la tens tu amb Puigdemont. Et reivindiques com la veu de Waterloo"

-PR: "No t'ho admeto. No em caso amb cap partit. Cap ni un. Tinc una bona relació amb Artur Mas i crec que es va equivocar. També la tinc amb Puigdemont i no sempre m'agrada. M'agradaria tenir-la millor amb Junqueras però sou bastant sectaris"

-SS: "Després de dir-me sectari costa que m'allarguis la mà. Em sorprèn que entris a la desqualificació, en el terreny personal. Soc tan sectari com tu, o tan poc com tu. No pas més. Tinc respecte per la teva capacitat retòrica. Molt content d'estar aquí, però Pilar no em donis lliçons ni ho portis al terreny personal"

-PR: "No és personal. Tots som independentistes i és cert que hauríem de tenir millors relacions".

rahola sergi sol TV3

Pilar Rahola i Sergi Sol, disparant el share de TV3

VÍDEO DEL CARA A CARA RAHOLA-SOL:

Youtube

Fair play amb algun cop dur. Televisió en estat pur. Aquest només va ser un moment d'una molt interessant conversa, civilitzada, entre dos periodistes independentistes. Bona televisió que no va agradar el crític anti-indepe de TV de La Vanguardia. Víctor Amela, habitual bèstia negra del FAQS, va tuitejar contra els dos periodistes, Rahola i Sol ("ping pong psicomàgic") i contra el FAQS, "el programa amb indepes, sobre indepes entre indepes per a indepes. Catalans no indepes, fora" fent fotos a la seva pantalla de plasma:

amlea tuits

amela tuits

Amela desfermat a twitter els dissabtes

cris puig TV3

Cris Puig, TV3

Amela es desferma cada dissabte al sofà, mentre els espectadors van enganxar-se com poques vegades al programa de Cris Puig, que va deixar fer per no prendre mal. El país és prou madur per saber de quin peu calça tothom. A la TV se li demana que interessi. I TV3 ho va aconseguir amb escreix.