Pilar Rahola ja ha fet tots els papers de l'auca. La veiem a Preguntes freqüents, Tot es mou, entrevistada pel seu llibre i ara, al Polònia. Però no el seu alter ego Cesc Casanovas. La de veritat. L'autèntica. I fent un paper que li va com anell al dit, el d'alcaldessa del poble imaginari de Sant Esteve de les Roures creat per la Guàrdia Civil.

rahola polonia1

TV3

Ahir va oficiar una cerimònia de matrimoni, i va arribar tard a l'acte que ella presidia: "Perdoneu, és que no sabeu el que es triga en desprogramar els canals espanyols de la tele". Després, cofoia i amb un somriure d'orella a orella en veure aparèixer una núvia amb un vel en forma d'estelada, pronunciava paraules com "Guiant-vos sempre, per l'amor, la força, el respecte i la rauxa dels almogàvers...".

La sorpresa, però, per l'alcaldessa Rahola, és que el segon cognom del nuvi era... "¡Martínez!" Sacrilegi! Un cognom espanyol. La cara de la Pilar era un poema, i res tenia a envejar a les grans dames del teatre català. "Marxa ara mateix d'aquí, el reglament no permet una aberració com aquesta". Finalment, el casament es produeix, davant l'alegria de la Rahola, perquè el nuvi porta un tatuatge de Núria Feliu al pit. Pots veure l'hilarant moment clicant a la foto (a partir del 24'43")

rahola polonia3

TV3

Una interpretació que va seduir els espectadors amb un gran 22,5 % de share. Rahola exultant en la ficció... i en la realitat. "Endavant amb aquest casament patriòtic", deia ahir a Polònia i "Endavant amb aquest nou president", deia avui amb d'altres paraules després de la tria de Quim Torra:

No sabem si parlava dels nuvis de Sant Esteve de les Roures o de Puigdemont i Torra. Rahola cofoia i satisfeta. Però que ningú es pensi que l'elecció l'ha estovat. Continua més disposada que mai a donar cops de puny damunt la taula. Mirin si no, el tuit que ha escrit fa pocs minuts, veient com estan tractant la designació els mitjans de comunicació unionistes:

Potser Rahola ha vist el teatret que ha fet Ana Rosa a Telecinco intentant fer-li la competència al Premi Gaudí a la millor interpretació, i menystenint la designació de Torra per part de Puigdemont.