El Tribunal General de la Unió Europea ha retirat la immunitat als eurodiputats, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.  Aquesta decisió s'ha pres perquè, com explica l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, el Tribunal europeu no considera necessàries les cautelars perquè "els eurodiputats conserven la immunitat" per desplaçar-se al Parlament Europeu, segons "l'article 9.2".

Pilar Rahola és a Cadaqués i té temps de mirar com expliquen aquesta qüestió tan senzilla els mitjans espanyols. I se'n fa creus. Totes les ràdios, televisions i diaris de paper venen l'afer com una victòria de la justícia espanyola, quan és exactament a l'inrevés. Els ho recorda Puigdemont: til·la.

puigdemobnt

pilar Rahola Youtube

Pilar Rahola, Youtube

Davant la decisió del TGUE la premsa espanyola es precipita i escampa mitges notícies, és a dir, fake news. Però ja està el canal de Youtube de la Rahola per deixar-los en evidència i treure'ls les vergonyes. Vídeo:

Youtube

Rahola, impecable i implacable: "Entenc que un espanyol no entengui res. La premsa espanyola tergiversa el relat de Catalunya. És impossible fer-se un criteri si no vius a Catalunya. Premsa, ràdio i TV actua com la premsa del règim. Poden mentir i vendre derrotes com victòries. El deliri absolut".

"Quan perden ho minimitzen, ho amaguen. Els ciutadans no estan sent ben informats. El darrer exemple és de manual". A Catalunya hi ha tota aquesta premsa del règim espanyol, i a part, la catalana.

Més pluralitat, més informació, ciutadans més preparats per tenir criteri propi.