Una notícia d'abast planetari ha esverat la humanitat: la nova feina d'Albert Rivera. El principal artífex de la desaparició virtual de Ciutadans i de reduir-lo a cendres acaba d'esgarrifar-nos amb la posada en marxa d'un projecte fet a mida per a ell i les seves ínfules: director d'un màster en el que compartirà la seva experiència impagable com a líder polític. Sí, sí, Rivera vantant-se de lideratge. No és cap broma: el dia dels Sants Innocents queda molt lluny. Ara que, per a innocents, els que caiguin en el parany del guru 'naranjito', que n'hi haurà.

A tots aquells que tinguin pensat apuntar-se al postgrau que ofereix el Centro de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros de Madrid, l'escriptora catalana Pilar Rahola els adreça un missatge urgent, urgentíssim: "persones que volen tenir lideratge polític, o volen formar part de projectes polítics exitosos, o que les seves idees tinguin una gran capacitat de seduir a les masses: atureu màquines! Deixeu el que esteu fent, us heu d'apuntar de pressa abans que les places queden exhaurides". 

Albert Rivera GTRES

Albert Rivera / GTRES

Rahola al·lucina amb la ocurrència de l'Alberto Carlos, que s'ha buscat companys de viatge de luxe en aquesta aventura condemnada al fracàs: Alberto Ruiz Gallardón i Mario Vargas Llosa, entre d'altres. Noms que la fan esclatar i pixar-se de riure, amb perdó. "Aquests tres dient a la gent com tenir lideratge i èxit polític. Vargas Llosa es va intentar presentar a Perú i encara li estan foten patades perquè se'n vagi del país. A Ruiz Gallardón el recordem per dolent i per les barbaritats que va fer, que encara paguem. Però... Albert Rivera!!! El mateix dia que s'anuncia el màster polític hi ha tres zones de l'estat que viuen una escampada de militants de Ciutadans fugint per totes bandes, escapant-se del partit". 

La repassada a Rivera és antològica i merescuda: "Aquest home que es va inflar políticament menystenint i intentant destruir els drets catalans, que es va posar al cavall del nacionalisme espanyol més reaccionari i per això li van raspallar l'espatlla, que va fer de l'anticatalanisme una batalla política, i que quan va haver de fer política real va fracassar estrepitosament i ha deixat el partit fet un embolic... Aquest és el que donarà un curs de lideratge polític! És fantàstic". Sabíem de la supèrbia del personatge, però el disbarat acadèmic no es queda enrere: "Fracasses estrepitosament? Ensorres el partit que teòricament podia governar l'estat? Aconsegueixes que a Catalunya hi hagi un enfrontament terrible de drets fonamentals? Doncs ja ho tens clar: fas una colleta amb fatxes reaccionaris com tu i li direm als ciutadans com fracassar políticament". La fórmula de la Coca-Cola, però a la inversa. La catalana signa un dels seus 'Paraula de Rahola' més divertits, però no s'oblida d'oferir un consell molt útil a tots aquells que s'inscriguin a la Cisneros: "Ja ho sabeu, gent que voleu liderar políticament: no feu res del que us digui. Si li feu cas, acabareu com ell: fent el ridícul"