Leo Messi és una icona catalana de nivell mundial. Segurament el símbol més gran de catalanitat: com un nen argentí arriba a Catalunya amb problemes de creixement i el principal club del país, la principal institució privada per número de socis i repercussió, l'acull, li paga les hormones de creixement, aposta per ell, l'entrena i quan és un gran jugador, li fa el millor contracte de l'esport per tenir una estrella mundial cada dia a casa.

La història d'un èxit acaba de sobte, però la tristesa del comiat no entela l'amor recíproc. Les claus de l'adeu les té una de les periodistes amb millors contactes, a la Junta de Laporta i amb els sectors madrilenys contraris a Messi. Amb totes les peces Pilar Rahola fa un dels vídeos a Youtube que seran més vistos arreu del planeta.

leo messi EFE

pilar Rahola YT

Leo Messi, Pilar Rahola EFE/Youtube

Com el que li va dedicar a Diego Armando Maradona, que acumula centenars de milers de visionats, el fa en castellà. Rahola té informació privilegiada i sap de què parla quan parla del comiat de Leo Messi del Barça. Vídeo:

Youtube

Rahola: "Un dia triste y un dia de agradecimiento. Pero hay dos nombres de triste relevancia responsables que Messi no pueda quedarse en el Barça: Josep Maria Bartomeu, anterior presidente del FC Barcelona, responsable directo de la ruina del Barça y cómo se han hecho los contratos, qué comisiones se han pagado... La Junta directiva anterior es responsable directa. Hay otro nombre propio: Javier Tebas, militante de la extrema derecha, con líos con Hacienda y alzamiento de bienes, el presidente de la Liga española".

Rahola diu el que no pot dir Laporta: xantatge: "Laporta no ha hablado de extorsión pero lo parece:  si aceptas el plateamiento draconiano que La Liga se quede 50 años tus derechos de imagen, abrirán el fair play financiero". Tebas i Bartu, ni oblit ni perdó.

Rahola toca el cor dels culers una mica més endins: "Hoy hace 85 años que los fascistas fusilaron al president del Barça Josep Sunyol". Un 6 d'agost de 1936. Quina pena, quina repugnància.

Gràcies, Leo.