Pilar Rahola publica nou llibre. S.O.S. cristiansL'escriptora posa negre sobre blanc l'intent massiu, organitzat i impune d'acabar amb comunitats cristianes senceres. Considera que hi ha un ostracisme informatiu amb la persecució cristiana al món i pràcticament, que creure en Crist, avui en dia, porta, en alguns casos, a la presó, l'exili o la mort.

Avui, a Santa Maria del Mar, al barri del Born de Barcelona, Rahola ha presentat llibre en un acte conduït per Josep Cuní i amb la presència del cardenal Joan Josep Omella i vells amics com el director de teatre Josep Mª Flotats. I acompanyada, evidentment, del seu marit Robert.

sos cristians

“Sembla mentida perquè des del món occidental tenim la idea que ser cristià és fàcil, i no ens adonem d’una tragèdia que afecta milions de persones”, es lamenta Rahola sobre el cristianisme.

S.O.S.cristianisme

“Estem parlant de 200 milions de persones, mínim, que tenen restringida i amenaçada la vida pel fet de ser cristians. L’objectiu és fer desaparèixer les comunitats cristianes en un procés de neteja ètnica”. L’autora del llibre creu que ser cristià pot implicar la mort i el setge social.

rahola faqs tv3

TV3

Es persegueix les comunitats cristianes i es persegueix, d'una manera o altra, l'independentisme. La periodista, fins i tot ha plorat públicament lamentant tot el que està passant. Pilar Rahola ha estat molt crítica, però molt optimista: “Hem demostrat ser un poble digne. Ens han violentat, ens han intentat destruir, reprimir, menyspreat, i continuem aixecant el cap”.

Rahola només veu esperança: “havíem d’estar amagats a les catacumbes, i aquí hi som. L’Europa dels valors i l’ètica ho ha vist terrorífic i ens està donant la raó”.

cobra

TV3

Rahola ha plorat, o s'ha indignat els darrers temps per coses que ha sentit i ha vist. Sense anar més lluny, li va fer una cobra al secretari general de Vox, Javier Ortega-Smith, o es va encarar amb una periodista del diari Crónica Global per tirar-li en cara a una Afectada per l'1 d'Octubre que comparés els fets d'aquell dia amb el franquisme. De fet, després el director del digital va escriure un article d'opinió titllant Rahola de freak de circ, de dona barbuda o nan saltimbanqui que fa coses surrealistes pel bé de l'audiència.

"Que m'insultin"

Però Rahola pot amb ells i molts més: “A mi m’insulten cada dia. I em degraden i diuen infàmies. Els poso histèrics. Però el dia que no facin barbaritats voldrà dir que ens han derrotat. Estem carregats de raó. A mi, segons qui m’insulta em fa un favor. Si no m’insultessin diria: què he fet malament?”.

faqs rahola dit

TV3

Parlant de persecucions, la col·laboradora de diferents programes de TV3, com Tot es mou o Preguntes freqüents, també ha volgut analitzar el moment pel que passa la Televisió de Catalunya.

Defensa a TV3

I per aquí diu que no passa: “TV3 representa el símbol d’un espai de llibertat. Hi ha una part del periodisme espanyol que han decidit ser delators, ens assenyalen amb el dit i ens diuen que som dianes. Qui els posa en evidència? TV3. Volen acabar amb tot, però Franco ja ho va intentar”.

Baralla de reines

A TV3, i a la resta de mitjans sense excepció -bé, a TVE van passar-hi de puntetes-, la notícia de la setmana passada va ser el Letiziagate. Sobre aquesta qüestió, Pilar Rahola s'ha mostrat comprensiva amb la reina Sofia, en qualitat d'àvia.

Qüestionada sobre el futur de la monarquia, la republicana Pilar Rahola diu que el que li interessa és saber què és el que els hi paguem “per fer el faràndula, per caçar elefants, tenir amants i menysprear les àvies”. Però no creu que la monarquia acabi així com així: 

Veurem què passa amb el matrimoni Felip - Letícia. Parlant de parelles, en aquest cas, de fet, tothom recorda la que ella i Josep Cuní van formar durant molts anys, primer a Els matins de TV3 i després a 8 al dia a 8TV.

rahola i cuni

Un matrimoni ben avingut, que se les deien de l'alçada d'un campanar, que es discutia ferotgement o que protagonitzava moments de no poder parar de riure, com quan van comparar la seva actitud com a catalana amb l'expressió puta com les gallines...

Sobre el seu amic i qui li ha presentat el llibre, Rahola ha dit que Josep Cuní és el meu segon marit, hem estat els Ropper durant molts anys". Un marit que s'apuntava a la festa. Pots veure el moment en aquest vídeo:

Ja triga qualsevol televisó en tornar a ajuntar en un plató Els Ropper.