Pilar Rahola dedica avui un vídeo imperdible al seu canal de YouTube, Paraula de Rahola, a "l'il·lustre magistrat Joaquín Aguirre, titular del jutjat número 1 de Barcelona", el jutge del cas Volhov, l'instructor que sosté que hi ha una connexió entre Rússia i el procés independentista, per desestabilitzar l'Estat, en base a uns informes de la Guàrdia Civil. 

La Fiscalia li ha tornat a barrar el pas al jutge per frenar la investigació que Aguirre ha ordenat sobre la vinculació entre Josep Lluís Alay, director de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, amb un empresari rus, rere la qual el jutge hi apunta una possible via de finançament irregular d'un partit.

rahola 3 setembre text

 L'escriptora li fa saber que té per a ell "una informació rellevant que el pot ajudar en les investigacions sobre el contuberni russo-català que vostè està investigant: m'autoinculpo". Confessió sorprenent. 

En base a què s'autoinculpa? Perquè Rahola li confessa, amb tot el sarcasme del món, que té una filla nascuda a Sibèria. També, per ser una lectora voraç de Tolstoi, Dostoievski "o ser una amant embogida de Vladimir Nabokov, tant, que la meva filla es diu Ada per la novel·la 'Ada o l'ardor'". Per si no n'hi ha prou, "a casa fem molt bé l'ensaladilla russa, he viatjat moltes vegades a Rússia, ja des de l'època de la Perestroika, soc amiga personal de David Madí o del senyor Alay i conec en Xavier Vendrell. O en Tarradellas". Aguirre, humiliat i ridiculitzat és poc:

"Jo sóc la 'X' de la trama russo-catalana. Investigui-ho". Sublim.