Primera setmana després de les eleccions i som on érem: Catalunya té un govern en funcions mentre els partits discuteixen. Pere Aragonès, com a més probable president de la Generalitat, obre el ball i se succeeixen les propostes, ERC, Junts, CUP i un convidat sorpresa, els Comuns. S'especula amb tot tipus d'aliances entre els quatre, tot i que un dels quatre no és un partit independentista: els Comuns.

aragones albiach La Sexta

Aragonès i Albiach, La Sexta

ERC els vol incloure i cal que els analistes il·luminin dos grans dubtes: 1) Els Comuns haurien de ser dins l'acord de govern? i 2) Quin avantatge veu ERC en incloure'ls-hi? El canal de Youtube de Pilar Rahola respon les dues preguntes i de manera diàfana. Vídeo:

Youtube

Pilar Rahola destaca una dada que es diu poc: els Comuns tenen més poder a Catalunya que els independentistes. Els de Pablo Iglesias i Ada Colau controlen més diners via govern d'Espanya i govern de la capital: Barcelona. L'escriptora i periodista dona dues claus més: "Els Comuns van fer fora ERC de l'Ajuntament de Barcelona, les eleccions municipals les va guanyar Ernest Maragall" i afegeix "ERC potser vol els Comuns al Govern per diluir Junts i la influència de Carles Puigdemont". Els votants voten, els partits són partidistes i els analistes analitzen. Imprescindible.