La destitució del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha provocat el vessament massiu de bilis fatxa. Estan indignadíssims. Com s'atreveixen a cessar un heroi espanyol amb tricorni, que els va salvar dels dimonis separatistes repartint a tort i a dret l'1-O de 2017? Marededéusenyor. "Esto con Franco no pasaba". Efectivament: De los Cobos hagués format part de la guàrdia pretoriana del cabdill. Potser fins i tot hagués adoptat la criatura. La seva fulla de serveis a la pàtria ho demostra.

diego perez de los cobos - EFE

Diego Pèrez de los Cobos - EFE 

L'espanyolisme radical plora la caiguda de 'SúperPérez' i la dels seus adlàters a la cúpula policial basant-se, precisament, en la seva gran aportació vestint uniforme. D'això en sap molt De los Cobos: a casa seva sempre s'ha portat la camisa blava falangista de Fuerza Nueva, la mateixa que lluia ell mateix, amb 18 anys, presentant-se voluntari durant el cop d'estat del 23-F. Encara no era 'picoleto', però era el seu objectiu a la vida. Quan va canviar el blau pel verd, tot van ser flors i violes: judicis per tortures al País Basc i repressió a milers de catalans en el referèndum. El Preguntes Freqüents de TV3 va dedicar força temps a la figura de l'uniformat, amb Jaume Roures i Pello Alcantarilla, víctima de tortures, i Pilar Rahola repassant el seu currículum i afegint més detalls sucosos: té un germà del PP catalanòfob que va arribar a President del Tribunal Constitucional. Angelets.

Pilar Rahola sobre De los Cobos TV3

Pilar Rahola TV3

Pello Alcantarilla torturat TV3

Pello Alcantarilla torturat TV3 

Diego Pérez de los Cobos ACN

Diego Pérez de los Cobos ACN

No es pensin, però, que el coronel hagi estat apartat per la seva trajectòria. Marlaska se l'ha tret de sobre per una jugada contra el govern Sánchez. Espanya és això. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat