"I ara què?". Aquesta senzilla pregunta és la que ha formulat Pilar Rahola a dos dels referents de Barcelona En Comú, com són Janet Sanz i Gerard Pisarello. La piulada de Rahola ha posat en evidència la posició dels col·laboradors d'Ada Colau, que van dedicar adjectius gens elogiosos a Manuel Valls en el passat. Concretament, la periodista recuperava publicacions  en les quals titllaven el flamant "soci" de Colau de "racista", "austericida" o de ser responsable de la deportació d'una adolescent gitana. 

rahola etb 2

ETB

Janet Sanz, regidora durant la darrera legislatura, no va tenir cap mirament a l'hora de descriure Valls el 2014. "Dime con quién andas y te diré quién eres", deia la quarta tinent d'alcalde, indignada per una trobada del francès amb el partit socialista. Precisament, els mateixos components de la conxorxa per deixar Ernest Maragall sense l'alcaldia de Barcelona. Rahola li ha retret que estigui "portant les negociacions de la investidura amb les vots" del paracaigudista Valls. La xarxa ha reaccionat davant la incoherència dels Comuns per justificar el que molts consideren injustificable.

Janet Sanz ACN

ACN

En quant a Pisarello, mà dreta de Colau i nou secretari de la Mesa del Congrés dels Diputats, Rahola li ha tret els colors recordant com parlava de Valls el 2018, quan va expulsar una nena gitana durant una excursió escolar. "Quan parli de “respecte” i “moderació”, li ho haurem de recordar." La realitat és que la piulada no s'ha girat en contra del candidat a temps parcial de Cs, sinó que ha colpejat de ple Pisarello. Ell si que haurà de recordar les seves paraules si es consuma el pacte contranatura. 

Gerardo Pisarello manifestació inici judici procés plaça catalunya - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Coherència i hemeroteca, quin equilibri tan complicat quan el que realment importa és retenir el poder. Queden 4 dies per saber la resolució final d'aquesta història, però els protagonistes comencen a quedar-se sense excuses. El passat sempre hi torna.