Trobem a faltar Pilar Rahola. No apareix al Tot es mou i així serà durant la campanya electoral, com la que acabem de deixar. No la veurem a FAQS dissabte perquè la periodista seguirà a l'Argentina. La Fira del Llibre de Buenos Aires ha inaugurat la seva 45a edició amb Barcelona com a ciutat convidada i entre els escriptors seleccionats per representar les lletres catalanes hi ha l'autora de S.O.S. cristianos que ha llegit en la seva edició argentina davant l'auditori més influent de tota l'Argentina. En aquella conferència hi havia bona part del PIB argentí. Fins i tot l'Agència EFE ha hagut de fer-se'n ressò:

pilar rahola Buenos aires EFE

EFE

No és el primer cop que reben amb els braços oberts l'autora catalana, que es considera "mig argentina" per l'adoració que li professen. Si el president Puigdemont internacionalitza el conflicte català, Pilar Rahola no es queda curta. En 48 hores ha parlat a la TV, al Rotary Club, en un acte Iom Hazmaut, a la Fira del Llibre, a emissores de ràdio, al diari La Nación... I amb un discurs clar i castellà.

pilAR RAHOLA DE GROC

Pilar Rahola: "Queremos una nación libre en el contexto europeo. Pero topamos con España, y España es el tipo feudal sobre el caballo". Els mitjans argentins agraeixen una mica de pedagogia sobre el que passa a Catalunya: "Voy de amarillo porque en Cataluña tenemos presos políticos, tenemos exilio político (...) Tenemos una situación muy grave de represión, nuestra lucha ya es por sobrevivir".

pilar rahola youtube

Youtube

Pantalons grocs, papallona groga al pit, Rahola agafa aire i segueix: "En Cataluña decimos votemos y nos envían a la policía, nos llevan a la cárcel, nos tratan como nazis, terroristas, locos, radicales. Y luego encima nos dicen que nos quedemos. Pero no nos dicen que nos quedemos por ser lo que queremos, es un quédense porque España es sagrada y está en la Biblia”. Tot l'auditori bocabadat amb aquesta part d'Espanya que ningú no els explica.

PILAR RAHOLA BUENOS AIRES

Rahola no surt a TV3 inexplicablement i la TV Argentina la vol. Ha obert molts ulls del conflicte català i la posició de l'Estat espanyol. Més que la madre patria, Espanya és la madrastra patria.