Qui és Andrés Trapiello? Intel·lectual i escriptor unionista proper a Ciutadans que ha donat suport a Cayetana Álvarez de Toledo a la campanya de les eleccions que va ensorrar la candidata del PP a Catalunya. Amb aquest cop de mà (al coll) a la candidata fallida, l'escriptor lleonès semblava que es retiraria a escriure però en una repugnant entrevista al digital El Confidencial es desboca contra els independentistes. El titular val per la resta i estalvia la lectura íntegra: "Ante Puigdemont y Junqueras, Tejero y Milans del Bosch parecen hombres de honor". Un escriptor que celebrava Sant Jordi demanant el vot per la Marquesa de Casa Fuerte i que blanqueja militars que volien acabar amb la democràcia i imposar una dictadura a tota Espanya.

andres trapiello ACN

Cayetana, Trapiello i Félix Ovejero, Sant Jordi 2019 / ACN

Les reaccions a l'entrevista no s'han fet esperar, a xarxes i a d'altres escriptors:

andres trapiello cayetana

@cayetanaAT

Pilar Rahola torna a estar de viatge a l'Argentina i no la veurem al Tot es mou durant uns dies. Des de l'altra banda de l'Atlàntic ha escrit una columna imprescindible al diari La Vanguardia. Com que no té emoticones de repugnància com l'últim tuitaire, esmola la ploma. Rahola denuncia que Trapiello "demonitza líders catalans, considerant-los “carlins facinerosos, xenòfobs i supremacistes (...)  Deu ser perquè és més honorable empunyar una pistola que un vot? (...)  Defensant Espanya es pot dir qualsevol barbaritat de baixa estofa i quedar com un intel·lectual d’alt rang. L’estómac espanyol ­paeix qualsevol gripau si és en defensa de la unitat sagrada. I en aquesta defensa ultrista, no volen intel·lec­tuals, volen sicaris”.

pilar rahola faqs

TV3

La Catalunya de Trapiello és ja gairebé extraparlamentària. La Catalunya de Rahola es desespera per la manca d'algú normal amb qui debatre.