No fa ni una setmana que s’ha constituït el nou parlament espanyol i ja s’ha consumat l’aberració que molts temien que passés: la mesa del Congrés dels Diputats va decidir ahir suspendre els presos polítics escollits democràticament a les urnes i va llençar a la paperera el vot dels catalans el passat 28-A.

albert rivera jordi sanchez ACN

ACN

L’escriptora i periodista Pilar Rahola, indignada amb la decisió de la cambra, esclata a la xarxa i denuncia l’anormalitat democràtica a Espanya: “Els lletrats avalen la suspensió dels presos polítics electes. Que suspengui, alhora, milions de catalans que els hem votat és ben igual. El sufragi universal, quan es tracta dels catalans, es considera pura escombraria. Todo atado y bien atado”. Si ara s’alteren les majories, l’executiu espanyol ho tindrà força fàcil per governar sense haver de negociar res amb els diputats independentistes. Tant fa quin fos el resultats de les urnes a Catalunya.

Però la crítica mordaç de Rahola ha rebut de seguida la contrarèplica d’Álvaro de Marichalar, excunyat de la infanta Elena, que ataca la periodista catalana i la insulta: “Nuestra compatriota Pilar calumnia y miente porque envidia y odia a todos los que ponen en evidencia su flagrante bajeza intelectual y moral. L’aristòcrata espanyol, embogit contra Rahola, intenta ridiculitzar-la però qui queda en evidència és ell mateix.

alvaro marichalar ACN

ACN

Rahola i Marichalar, enfrontats pels presos polítics catalans. La periodista catalana voldria que el vot dels catalans valgués el mateix que el de la resta. L’excunyat de la infanta no vol ni veure els diputats indepes al Congrés. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.