Del twiter del líder taronja ha passat directament i sense filtres als diaris El País, El Mundo i ABC. Tots tres reproduïen el tuit d'Albert Rivera acusant l'independentisme de fer un grafiti a la persiana de la botiga de la mare de líder de Cs on es llegeix "Ciudadanos nazis" i una bandera que sembla un híbrid entre Espanyola i senyera. 

Però Pilar Rahola ha reproduït la fotografia de la persiana sencera i no queda clar qui ha fet la pintada:

rahola rivera 8tv

8tv

El fet de firmar "Viva el PP" no vol dir que els autors siguin simpatitzants d'Albiol però deixa el dubte. Rivera està segur que són seguidors de Quim Torra i per això cita el president com a "racista Torra". Res nou si no fos perquè és evident que Rivera enquadra la foto com vol per no provocar un curtcircuit en l'unionisme i que algú pugui pensar que els grafiters són peperos. El que és segur és que són grafiters i pels que prefereixen les persianes netes són incívics, però atribuir a un partit o un  altre una pintada sense proves és precipitat i electoralista. I la xarxa s'hi ha despatxat a gust:

Diverses conclusions: la guerra bruta dels grafitis és molt bruta, sobretot per parets i persianes. Rivera hauria d'aprendre a emmarcar millor les fotos. Podríem convenir entre tots que ni grafits contra Rivera ni grafits contra Torra. En l'era de twitter, els sprays per guixar parets per comunicar són vintage. I estaria bé deixar tranquil·les les famílies dels polítics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat