Les aigües a l'Ajuntament de Barcelona baixen remogudes. I no ens referim al clavegueram, tot i que alguna imatge al consistori pugui ser titllada de més pròpia del subsol que d'un govern municipal. D'una banda, una de les bufonades habituals de Manuel Valls fent un dels seus paperots marxant del pregó de la Mercè:

De l'altra, la decisió de l'alcaldessa Ada Colau liderant la retirada de la Medalla d'Or de la Ciutat a Heribert Barrera concedida a títol pòstum. Una de les cares més reconegudes d'Esquerra durant els primers anys de la Transició i president del Parlament de Catalunya de l'any 1980 fins al 1984. Però els comuns consideren que Barrera no podia seguir mantenint el títol i l'han titllat de xenòfob. Proposta que ha tirat endavant amb el suport del PSC, el PP, Ciutadans i BCN pel Canvi de Manuel Valls. Però donde dije 'digo' digo 'Diego', perquè el passat mes d'agost Colau es va abstenir de fer el mateix amb la medalla al rei emèrit Joan Carles I.

Ada Colau alcaldessa ACN

Ada Colau (ACN)

Heribert Barrera Font Museu d'Història de Catalunya (fotògraf: Pep Parer)

Heribert Barrera (foto: Pep Parer)

Una de les persones que no s'ha mossegat la llengua amb tot el que ha passat les darreres hores ha estat Pilar Rahola. L'escriptora ha verbalitzat una de les galetes amb la mà oberta més sonores que se li recorden. L'esperpent amb el tema de les medalles l'ha fet dir prou. Bé, l'ha fet dir prou i moltes coses més dirigides a Valls i a Colau:

Colau ja es pot penjar una altra medalla vergonyosa al seu historial.