Els exercicis estiuencs del diari 'El Mundo' causen estupor i vergonya. Amb una mà lapiden Pepa Flores, figura imprescindible del cinema i la cançó espanyola, vilipendiant-la com a perillosa comunista, mentre que dos planes més enllà tracten amb guant de seda un personatge abominable del feixisme espanyol. A Marisol li dediquen paraules tan afectuoses com "ni guapa, ni simpática, ni buenecita". A xarxes afegeixen "prosoviética". En el cas del militar borni franquista i fundador de la Legión José Millán Astray, la tesi és una altra: "ni monstruo sanguinario ni enemigo de la inteligencia", en al·lusió a la famosa frase que li va etzibar a Miguel de Unamuno al paranimf de la Universitat de Salamanca. Un espectacle, vaja.

marisol

Pepa Flores, Marisol

Que la dreta extrema i l'extrema dreta odien Marisol per les seves idees polítiques no és pas nou, cert. Ja va patir atacs quan va rebutjar anar als Premis Goya a recollir un guardó honorífic. Sorprèn (o no tant) que sigui un diari "moderat" l'altaveu de la croada contra un mite de l'Espanya durant la dictadura: "Comunista prosoviética, de fiesta con Herri Batasuna, antipática santa pequeño-burguesa"... L'autor es despatxa a gust, també burxant a la vida sexual i intents de suïcidi de l'artista. El text ha enfurismat la xarxa, que se solidaritza amb la Pepa.

Pepa Flores manifestació 1998, GTRES

Pepa Flores manifestació 1998, GTRES

franco millan astray

Franco i Millán Astray

Mentre la bilis vessa a l'exemplar del diari, l'ensabonada del director d'opinió Jorge Bustos a Millán Astray acaba per enllardar-ho tot. Un sant, un outsider, un angelet de la caritat. La frase final ho diu tot: "el tuerto acabo siendo un visionario". Dramàtic.