Una de les millors parelles de l'star system català és la formada pels artistes Pep Plaza i Txell Sust. Ell és molt popular com a humorista gràcies a les seves imitacions al teatre, a la ràdio amb Toni Clapés o al Polònia de TV3. Ara TVE li ha vist fusta de presentador i cada setmana entrevista un famós català al programa La trampa de La 2. La seva dona, la cantant Txell Sust, també és de Mataró. Forma part de la banda que porta Alejandro Sanz a tots els seus concerts. Té una veu prodigiosa. Tots dos la tenen, un per imitar, l'altra per cantar. Artistes fins al moll de l'os. La biografia de Plaza explica que un altre mataroní, el periodista Espartac Peran el va convèncer per presentar-se al seu primer càsting. Plaza va fitxar per TV3 l’any 2001 al programa Set de Nit de Toni Soler. I allà segueix, a Minoria absoluta cada dijous fent de Pedro Sánchez, Jordi Basté o Llucià Ferrer. Impecable.

El matrimoni va emprendre una aventura encara més potent que els escenaris: adoptar dues criatures a dos països africans. Congo i Mali. Ara ja són grans i tenen 15 i 19 anys. Els van voler donar noms catalans i són preciosos: Teo i Lola. Tot i que a l'Instagram de la mare el nom l'escriu amb hac intercalada, Theo. La Txell Sust els va mostrar orgullosa fa pocs dies quan van celebrar en família els 45 anys de la cantant. A banda i banda de la imatge, el Teo i la Lola. Segons explica Plaza: "Al Congo vam anar a buscar el nostre fill, el Teo, i a Mali per anar a buscar la Lola, la nostra filla".

L'humorista explica com porta l'adolescència del Teo i la Lola al programa 'Mapes Mentals' d'Ana Boadas: "Estava preparat per afrontar aquesta etapa que, tot i ser coneguda per la seva dificultat, és perfectament gestionable. Es pot portar. Com a pare, aquesta experiència m’ha ajudat a millorar en molts aspectes. Estàs molt actiu, has d’estar pendent de tot, i això et desperta sentits que ni sabies que tenies. Les circumstàncies m'han portat a desenvolupar una relació molt propera amb els seus fills, sense deixar de banda el paper com a figura de referència. Podem ser amics dels nostres fills, però hem d’entendre que primer som pares, i hi ha d’haver una frontera o, si no, ens prendran pel pito del sereno. Això sí, abans que pare, soc el taxista dels nens” recordant que els ha de portar en cotxe amunt i avall".
Una família catalana, artista, fabulosa i multiracial. Com tantes llars del país. Els Plaza Sust, follow.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!