El Benidorm Fest i la polèmica per les votacions del jurat i el públic s'han convertit en un culebrot. La selecció de la catalano-cubana Chanel Terrero per anar a Eurovisió ha provocat una barreja d'indignació i decepció generalitzada. Molts espectadors se senten estafats, i les explicacions de RTVE, organitzadora de l'esdeveniment, no han apaivagat l'enrenou. Més aviat tot el contrari. L'ens públic ha desgranat el recolzament popular que van rebre cadascuna de les propostes, i les dades són concloents: la Chanel només va obtenir un 3'97% dels vots, mentre que les gallegues Tanxugueiras es van disparar fins superar el 70%. En segona posició, l'altra favorita, la catalana Rigoberta Bandini, amb un 18% del total. Tanmateix, va resultar decisiva la valoració del jurat professional, que representava un 50% de la nota final. I per a aquest grup d'experts, la millor opció era la cançó 'Slomo'. Un sidral

Que les tres pandereteires arrasessin al còmput de missatges dels espectadors no va tenir influència sobre el desenllaç de la gala, perquè la xifra de suport no importava gaire. Vaja, que Tanxugueiras podia haver tret un 99%, un 100%, o un 19% i la guanyadora hagués continuat sent la mateixa. Per això el sentiment d'estafa està tan estès, com va explicar mig en broma, mig seriosament, el presentador de 'La Resistencia' David Broncano. "Me siento robado por unos expertos que encontraron en un polígono de Fuenlabrada". 

Tanxugueiras semifinal Benidorm Fest EFE

Tanxugueiras al Benidorm Fest / EFE

chanelterrero 273014424 380231333864217 3865392800551605963 n

Chanel Terrero / Instagram

Doncs bé, ara ha estat una altra presentadora molt famosa la que ha dit la seva al respecte, i de forma molt explícita. Es tracta de Paula Vázquez, gallega nascuda a Ferrol i que va passar la seva adolescència a Catalunya, abans de convertir-se en una gran estrella d'Antena3, TVE i Telecinco. Vázquez no es mossega la llengua quan ha d'expressar la seva opinió a les xarxes socials, un fet que ha deixat palès en diverses ocasions. I ho ha tornat a fer amb un tuit en gallec que destrossa l'organització i el jurat professional del certamen. 4 paraules que han caigut com a un tro: "Ide tomar polo cu". Queda clar qui eren les favorites per a la Paula, oi?

Les reaccions al missatge de Vázquez s'amunteguen en un sentit i en un altre. Hi ha qui li retreu el to i el seu posicionament tan visceral, però encara son molts més els que l'aplaudeixen per la seva vehemència i valentia: "Por cousas coma esta levo 25 anos sendo fan desta muller", li escriuen. Però hi ha més, molt més.

  • @edurguez82: Por cousas coma esta levo 25 anos sendo fan desta muller
  • @fanikba: A ver si esta mujer ahora por ser conocida no va a poder expresar SU opinión en SUS redes sociales como lo hace un carpintero, una maestra, un estudiante de bachillerato o todo chichibirichi viviente!!!
  • @mariapita81: Tienes seguidora para el resto de mi vida.
  • @oscar.rosende: Paula Vazquez presidenta da Xunta xa!
  • @oaiglesias: Eres unha deusa galega increíble, está publicación merece un brindis con unha copiña de albariño
  • @paquimartingutierrez: No voy a entrar en valoración, si otros candidatos se lo merecían más, pero es tan simple que con el conjunto de votos a ganado, hay que saber ganar, y hay que saber perder, siento mucho leer éstos comentarios, me ha extrañado mucho de Paula, lo siento
  • @mayteot2311: No es forma de dar tu opinión porque no haya ganado quien tú no querías. No pierdas la educacion , me ha extrañado de ti, la verdad

Paula Vazquez braços musculs GTRES

Paula Vázquez / GTRES

Feia molt de temps que un programa de TVE no es vivia amb tanta intensitat. Ha despertat les més baixes passions, però ja saben: "que parlin, ni que sigui malament".