11 d'abril de 1969. Tal dia com avui, fa 51 anys, naixia Oriol Junqueras. El president d'ERC celebra aquest dissabte el seu aniversari. Ho fa a la presó, després de les advertències del Suprem i de que se'ls denegués als presos polítics la possibilitat de passar el confinament pel coronavirus a casa: "Les amenaces del Suprem perjudiquen els drets de tots els presos i posen en risc la lluita contra el Coronavirus", escrivia ell mateix fa cinc dies.

Oriol Junqueras Permis 100.2 Universitat de Vic campus Manresa - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

És un aniversari atípic, un aniversari mancat de llibertat i frustrant perquè les autoritats espanyoles continuen demostrant la seva poca alçada moral. Però un aniversari on Junqueras continua demostrant que tot i tenir el cos engarjolat, continua tenint la ment pensant en el que passa de portes enfora: "Estic molt preocupat pel coronavirus i l’afectació a la nostra societat i pels morts que està deixant al seu pas". A tots ells i a les seves famílies els envia tot el seu suport en moments tan difícils. I és clar, "truco a la meva família perquè malauradament ara no ens podem veure i els trobo a faltar i més en dies com avui on faig anys".

pastis aniversari junqueras

Una família que en una data tan assenyalada li ha fet una felicitació especialment commovedora en rebre la trucada del seu ésser estimat. Quan han pogut parlar per telèfon amb ell, la seva dona i els seus fills li han explicat que li havien preparat un gran pastís d'aniversari, aquest que veuen, amb unes espelmes al damunt perquè entre tots, la família a casa i Junqueras des de la distància, bufessin ben fort. Coneixent Oriol Junqueras, segur que el desig que ha demanat en bufar el '51' era un desig pensant en el bé comú i no només en el seu. 

samarreta junqueras

Un regal molt especial el que li ha fet la família. Com igual d'especial s'espera que sigui el que li faci la resta de presos polítics. L'any passat li van regalar unes samarretes commemoratives pel seu 50è aniversari, que va celebrar al Suprem mentre es produïa el judici. De moment, Junqueras no ha parat de rebre sentides felicitacions des de l'exterior, com de la seva cunyada, els seus companys de partit o el president Puigdemont:

Ens sumem a les felicitacions i desitgem que el proper pastís, les properes espelmes, les pugui bufar en família.