Com si es tractés d’un reality show qualsevol, els dos concursants actuals de Pasapalabra ja saben el que és enfrontar-se a una polèmica televisiva i les crítiques d’una part de l’audiència. Una situació que s’arrossega des del programa de dimecres, dia 26 d’agost,  quan després de l’emissió diversos espectadors van carregar contra Pablo Díaz i Nacho Mangut, tot i que per motius força diferents si es referien al primer o al segon. Els atacs contra ells van arribar al punt que tots dos van acabar pronunciant-se públicament a les xarxes socials.

Pablo Diaz Pasapalabra

Nacho Montagut Pasapalabra

Pablo Díaz i Nacho Montagut, protagonistes de dues polèmiques a Pasapalabra | Antena 3

El guanyador de la prova final de dimecres va ser l’extremeny Nacho, que va aconseguir 22 encerts i un error al famós “rosco” de Pasapalabra. En Pablo es va quedar amb una resposta correcta menys i en va fer 21. Com fa cada dia abans d’acomiadar el programa, Roberto Leal els va revelar quines eren les paraules que els faltava respondre. En total n’hi ha 25, així que al vencedor d’aquell dia li’n van quedar 2 per contestar-les totes. Les lletres O i T. Buscaven el cognom del compositor d’Homenaje sobre la tumba del padre Soler, que era Orbón (Julián), i una ciutat finesa capital del Gran Ducat de Finlàndia fins el 1812, que era Turku. Ell no les sabia i el seu contrincant no va poder mossegar-se la llengua. “Joder, no me lo puedo creer. Yo tenía las 25 de Nacho”, va deixar anar perquè quedés ben clar que, si hagués estat en el seu lloc, s’hauria endut el pot de 532.000 euros. Però és que aquesta no és la primera vegada que Díaz fa comentaris del mateix estil quan acaba el concurs, i sovint alça la veu per respondre fort i clar les paraules que Montagut desconeix. Després del programa, un munt d’espectadors el van posar a caldo a través de Twitter.

Però si una part de l’audiència acusa el tinerfeny Pablo de tenir un mal perdre, uns altres acusen el programa de favoritisme amb en Nacho i de fer-li pregunten més fàcils. Que si és una vergonya que hi hagi tanta desigualtat entre el que li demanen a l’un i a l’altre, que si Díaz és millor que Montagut, que si el “rosco” d’en Nacho el pot completar una nena petita de 8 anys... enmig d’aquest enrenou, el protagonista brama: “Supongo que todos vosotros utilizáis a diario las palabras granalla y mosquetón, escucháis a diario al autor de la O y habéis visitado la ciudad de la T. A ver si aprendemos a contar, que sí es de primaria”. Unes paraules que va secundar de seguida l’altre concursant, i ja de pas intentava també frenar l’allau de comentaris sobre ell mateix. "Era tan difícil como el mío", va reaccionar:

Després de diverses setmanes, l'expectació per veure si algú dels dos s'endú el premi d'una vegada per totes creix dia rere dia. I la incògnita es podria resoldre aviat: des d'aquest dijous, Antena 3 promociona Pasapalabra amb una frase misteriosa. "La próxima setmana va a pasar algo que no te dejará indiferente". No aclareixen si Díaz o Montagut guanyaran els diners... o si un d'ells caurà eliminat.