Molt es parla de Gerard Piqué i Shakira (i Clara Chía), però ningú es pregunta qui va parlar públicament de l'ex parella per primera vegada. Fou l'any 2010, després del mundial de futbol de Sudàfrica, quan la cantant colombiana va oficialitzar la seva relació amb Piqué per culpa d'una pregunta d'una periodista catalana que es feia eco dels rumors que havien sortit als mitjans de comunicació. Era per això que, en una roda de premsa, Peté Soler (Maria Josep Soler és el seu nom real) li preguntà a Shaki sobre la qüestió de la qual tothom en parlava. Ella fou, aleshores, la primera persona del món en preguntar sobre l'assumpte que, tretze anys després, encara cueja. Brutal, Peté, que avui és notícia a Catalunya per una altra qüestió.

Peté Soler SER Catalunya
Peté Soler SER Catalunya

I és que Peté, a més d'ostentar aquest privilegi de ser la primera persona del món en preguntar sobre el culebrot Shakira-Piqué, és molt reputada a Catalunya per a ser una magnífica professional de la comunicació. Ha treballat durant dècades a TV3 i ara ja està jubilada des del passat 27 de gener, dia en el que va visitar el 'Tot Es Mou' de la Melero per a acomiadar-se de la cadena públicament. Quaranta anys en pantalla donen molt de si i més per a una periodista que ha estat sempre al peu del canó. Ara, mes i mig després d'haver-se jubilat oficialment, ha donat una entrevista a Comunicació 21 i s'ha quedat a gust. Ha dit tot el que pensa sobre l'actual TV3.

"TV3 necessita més cultura"

Especialitzada en cultura, ella troba a faltar  aquesta secció més enllà dels seus minuts del telenotícies. "Tot el que no és notícia als TN, després té un paper residual en la cadena. És el cas de 'Quan arribin els marcians', que és l'únic programa cultural i s'emet en una franja poc visible", ha subratllat, afegint que TV3 ha de competir amb la BBC "i no amb les autonòmiques". "TV3 ha de competir amb la BBC i no amb la resta de televisions autonòmiques de l'Estat. Per mi és un error que avui comet la tele. Perquè la majoria de continguts que ofereixen les televisions autonòmiques són realitys o programes que no tenen res a veure amb la realitat del nostre país. Estic convençuda que l'audiència de TV3, que és llesta, ens ho agrairia. I aquesta tendència ens fa perdre la identitat, i la identitat és la nostra essència", ha sentenciat.

Peté Soler 2   SER
Peté Soler 2 SER

Crítiques a Ramon Pellicer

Ramon Pellicer és un altre dels noms propis de TV3 que porta anys i panys donant guerra a la pública de Catalunya. És, probablement, la cara més coneguda de Sant Joan Despí, però no a tothom li agrada la seva presència a la tele amb 62 anys. La Peté s'ho pregunta, reflexionant: "Per què el TN més vist de la tele (el cap de setmana) el presenta un periodista home que supera la seixantena i una periodista dona 20 anys més jove? En Pellicer, que el veig antic, no molesta. En canvi, una dona de la seva edat, sí". Sense entrar en la seva opinió, el que sí que necessita TV3 és un rejoveniment urgent: cares noves joves per a fer programes joves frescos. Danae Boronat sembla no haver estat el nom que es buscava, però segur que Sigfrid Gras té nous projectes pel mes de setembre. És un molt bon director.

pellicer
pellicer