Serigne Mamadou és de Senegal. Porta 10 anys recollint fruita a l'estat espanyol. Ara es troba a Catalunya, al camp de Lleida. Guanya una misèria, rep abusos, pateix horaris d'esclau, no té on dormir. Tot i aquestes calamitats i injustícies, treu temps i esma per lluitar pels drets de tants migrats que viuen en condicions similars, a través de la campanya "Regularización Ya". Ara bé, l'extrema dreta espanyola el considera un il·legal, un dimoni que roba la feina als locals, una molèstia que voldrien expulsar de la seva pàtria malalta. El que no saben és que mai no tindran ni la mil·lèsima part de la seva dignitat.

Serigne Mamadou @pacoleon

Serigne Mamadou @pacoleon

En Serigne ha explicat a l'actor Paco León la duríssima situació en la que sobreviuen tants i tants companys. El testimoni és absolutament demolidor: "Trabajar todos los días, descansos de 30 minutos. Entras con 80 kilos, sales con 20. No comes bien, no duermes bien, estamos en la calle". León l'escolta atentament, colpit, com els espectadors. Però el que es trenca irremeiablement és en Mamadou. No pot seguir. No vol plorar, que ja ho fa més sovint del compte. Però la tragèdia és massa forta, fins i tot per a algú que la pateix des de fa molt de temps. Finalment, no pot continuar, i tanca el directe. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jornalero y portavoz de la campaña #regularizacionYa

Una publicación compartida de Paco Leon (@pacoleon) el

Paco León Serigne plora

Paco León Serigne Mamadou plora @pacoleon

La cara de Paco León ho diu tot. Ha sentit l'horror de primera mà. Sense filtres. L'emoció l'envaeix: "hay que darle voz a quien no la tiene". Potser també treure-li a qui no la mereix, per inhumans.