A Pablo Motos se li veu el llautó. El director d’El Hormiguero ha rebut aquests dies els líders polítics dels principals partits espanyols (tots excepte Pedro Sánchez, que s’hi ha negat). I com que d’imparcial en té ben poc, el presentador valencià ha modulat el to de manera barroera segons si el convidat era un o un altre. Després de l’entrevista-massatge de dilluns a l’Albert Rivera, el programa es va veure obligat a emetre un comunicat per intentar salvar els mobles: “Pablo Motos no apoya a Rivera ni a ningún líder político”. Ja, clar. Un aclariment que no els caldrà fer un cop emesa l’entrevista a Pablo Iglesias. Si amb el líder de Ciutadans tot eren carícies, amb el de Podem ha estat una garrotada rere l’altra.

pablo motos iglesias hormiguero

Antena 3

El moment més greu, quan ha arribat l’hora de tractar un tema polèmic: les donacions d'Amancio Ortega, fundador de l’imperi Inditex. Els últims mesos, l’amo de Zara ha pagat una morterada de diners per a finançar equipaments d’alta tecnologia contra el càncer. Només a la Comunitat de Madrid, 46 milions i mig d’euros. “¿Te parece bien está nueva donación o sigues pensando que en democracia no se debe aceptar limosna de multimillonarios?”, ha estat la pregunta d’en Pablo Motos. Iglesias tenia ben clar el que volia contestar: l’empresari gallec paga només un 5% d’impostos malgrat haver facturat 1.600 milions en dividends, així que la resposta és no. “Un 5% son 80 millones, cuando cualquier ciudadano que facture esa cantidad habría pagado entre 320 y 340 millones”, ha explicat. Però el presentador s’havia guardat un cop baix miserable per atacar el líder de Podem si no deia el que volia sentir: ¿Tú tienes a alguien en tu familia con cáncer?”.

La pregunta de Pablo Motos està fora de lloc però Iglesias fa l’esforç de contestar sense cap estirabot. Se li trenca la veu: “Sí, a mi padre. Le tuvieron que operar de un cáncer de pulmón y le extirparon un lóbulo. Fue hace tres años y ahora está estupendamente. Sé lo que es eso. Que mi padre tuviera que mendigar a un rico que done un aparato para curarle el cáncer en lugar de que haya instituciones públicas que estén ahí para atender a cualquier ciudadano, creo que es una cosa básica. Mi suegro murió de cáncer. He vivido en mi familia lo que significa el cáncer. Y por eso, limosnas nada. Sanidad pública”. Visiblement emprenyat, el líder de la formació morada deixa el presentador amb un pam de nas. I l’audiència esclata:

pablo iglesias hormiguero

Antena 3

També publicarà un comunicat per fer-se enrere, aquesta vegada?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat