El seu nom és Pablo Fernández Santos. El lleonès és portaveu d'Unidas Podemos a Les Corts de Castella i Lleó, i un dels dos procuradors de la formació de Pablo Iglesias al parlament autonòmic. Una representació discreta, sí, i que els va situar al capdavant del Grup Mixt de la càmera, que comparteixen amb un representant de Por Ávila, un d'Unión del Pueblo Leonés i un altre... de l'extrema dreta de VOX. El surrealisme de la política té aquestes coses: que dos grups antagònics hagin de compartir proposicions, debats... Ara bé, això no treu que les diferències no es facin públiques, ni que hagin de fer veure que aquí no passa res. Tot el contrari: potser per aquesta raó la repulsió d'uns envers els altres és encara més acusada. I en Pablo és el millor exemple d'aquesta situació. Parin atenció a les seves paraules en haver d'anunciar una proposició no de llei (PNL) dels ultres per derogar la Llei de Memòria Històrica.

Si pensàvem que el 'Fuck VOX' de Rosalía era insuperable, apuntin aquestes expressions: "Puta basura, vergüenza, deleznable, miserable, bochornoso". Fernández no ha guanyat 5 grammys i la seva melena és rossa, però ell és polític i ha dit el que pensa bona part dels 20 milions de ciutadans de l'estat que no van votar pels hereus del franquisme. Ho ha fet, a més a més, amb una repassada antològica al diccionari. "Se me cae la cara de vergüenza que en la sede de la soberanía de los castellanos y leonesas tenga que sustanciarse una mierda como la que va a presentar VOX. Es infame, es indecente y es vergonzoso". Ja saben, es pot dir més alt, però és impossible fer-ho amb més contundència. El vídeo, compartit pel mateix polític sota el títol "son fascistas, sin medias tintas", evidentment, ha esdevingut viral i arrasa (i col·lapsa la parròquia fatxa):

Pablo Fernández votant @ pablofdez   

Pablo Fernández Santos @_pablofdez_

Pablo Fernández VOX @ pablofdez

Pablo Fernández VOX @_pablofdez_

Ha anat d'un pèl que Fernández no esgotés els adjectius de la llengua castellana. Però és clar, parlem del partit de Santiago Abascal​. Segur que aviat algú supera el rècord del diputat.