Òscar Dalmau és una estrella de la ràdio. La competència de RAC 1 fa anys que segueix sent líder indiscutible del migdia ocupant una franja històrica, la de l'Andreu Buenafuente i la seva banda a Ràdio Barcelona. A les 12 del migdia la SER emetia El Terrat amb Buenafuente, Toni Clapés, Oriol Grau, Fermí Fernàndez i un llarg etcètera. Feien el mateix que ara els Òscars, personatges, veuetes, molta conya i diversió. Les 12 també era l'hora del mític Pasta gansa de Mikimoto a Catalunya Ràdio. O de Problemes domèstics amb Manel Fuentes i els Òscars. O de Minoria absoluta de Toni Soler a l'emissora de Godó. És una gran hora de ràdio on ara triomfen Dalmau i Andreu.

Òscar Dalmau TV3
Òscar Dalmau TV3

Òscar Dalmau és més coses: autor de llibres d'èxit sobre art i cultura, divulgador i presentador de TV, a La 2 i a TV3, amb El gran dictat repetit fins a l'extenuació al Canal 33 o fent humor a La nit dels Òscars. Però on més agrada és a RAC1, la ràdio de la Diagonal, a tocar de la Plaça de Francesc Macià. Precisament allà és on també viu Dalmau amb la seva dona, Thais Villas i els seus dos fills, Ia i Miró. Els veïns de Galvany veuen sovint la família passejant pel barri a l'entorn del Turó Park. A TV3 van entrevistar fa poc el locutor segons deien "des del seu terrat", a un edifici de Diagonal/Ganduxer, banda mar, mirant al Tibidabo:

Dalmau al terrat TV3
Dalmau al terrat TV3
Plaça Francesc Macià Barcelona foto EN
Plaça Francesc Macià Barcelona, foto EN

A l'Òscar Dalmau, per tant, no li cal cotxe per anar a la feina. Hi va a peu i en 3 minuts. De fet, si vol fer pipí no cal que vagi als lavabos de la Torre Godó, on pixen Jordi Basté o Javier Godó. Pot sortir dos minuts, pixar a casa seva i tornar. Quin luxe. El detall de no necessitar cotxe per anar a treballar fa que desconegui el preu dels pàrkings a l'Upper Diagonal. I per això aquest divendres ha fet conya amb un tuit on proclama haver estat víctima d'un robatori, etiquetant els Mossos d'esquadra. Una conya perquè el robatori és un ticket del pàrking del carrer Calvet, a tocar de RAC1. Import? L'habitual de la zona per 40 minuts: SIS EUROS!!:

No ha deixat el cotxe per fer el programa sinó que era per fer un "recadu", de les 10:17 a les 10:57. Quaranta minuts exactes, el que triga a comprar croissants a Canal, al carrer Calvet, o uns llençols a Zara Home de l'Avinguda Pau Casals, per la sortida alternativa del mateix aparcament privat. El cas és que aparcar a l'Upper costa això. Dalmau és una icona de modernitat, proximitat i ironia. Això de l'atracament és metafòric. Però si es descuida pot passar a ser literal. Un consell, que no camini pel Turó Park mirant el seu IPhone. Hi ha bandes que es dediquen a arrencar-los de les mans a l'entorn del parc. Vigileu, hi ha pispes.

El seu tuit s'ha omplert de comentaris: