Bones notícies: les dades sobre l'afectació del coronavirus ofereixen esperança. El ritme de contagis, casos greus i morts per la pandèmia sembla que disminueixen. Les mesures de confinament funcionen. Ara bé, el govern Sánchez faria bé de no posar-se moltes medalles, perquè sentint segons quins missatges que envien a la població, sembla increïble que el Covid-19 afluixi. El gabinet de crisi de Moncloa fa gal·la d'un llenguatge patrioter i militarista que fa veritable llàstima, repetint mantres que no tenen res a veure amb coneixements científics. Més aviat, apel·lacions a l'orgull "de ser español" com la que va pronunciar el ministre de Justícia Juan Carlos Campo, i que signarien sense problemes des de PP, Cs i VOX.

Juan Carlos Campo 2 @oscarandreu

Juan Carlos Campo @oscarandreu

Campo, parella de la presidenta del Congrés Meritxell Batet, s'ha begut l'enteniment: "ese final del túnel llegará. Llegaremos con lágrimas en los ojos, pero con el orgullo de ser españoles. El orgullo de que la unidad logra vencer al Covid-19". Una rucada més en el desgavell nacionalista espanyol d'aquells que, com José Zaragoza, abjuren en públic d'embolicar-se en banderes i diuen confiar únicament en la ciència per atacar Quim Torra. Groucho Marx al seu costat és un becari. La frase del jutge i ministre no ha passat desapercebuda, i va trobant merescudes rèpliques, entre la perplexitat, el sarcasme i el rebuig més absolut. Una de les més esmolades, la de l'humorista i comunicador Òscar Andreu, que ho té clar: no cal que la ciència busqui vacunes. Amb un passaport del Reino, n'hi ha prou.

Òscar Andreu TV3

Òscar Andreu TV3

Juan Carlos Campo @oscarandreu

@oscarandreu

Si no fos per la tragèdia que ens ha portat el coronavirus, les rodes de premsa de Moncloa es podrien fer en un cafè teatre, amb rialles enllaunades.