Diuen que per ser un gran còmic has de ser molt intel·ligent i tenir la capacitat de riure de tothom, a parts iguals. Òscar Andreu és dels millors humoristes del país. I demostra que té el cap molt ben posat quan s'expressa ell mateix sense l'aixopluc de la comèdia. El seu binomi amb la seva ànima bessona, Òscar Dalmau, no té rival els darrers anys a les ones catalanes. Al capdavant de La competència de RAC1, cada migdia es mofen del mort i de qui el vetlla, fent servir la sàtira i el sarcasme per retratar a la perfecció (i exagerant, com cal, la paròdia) molts perfils de persones que tothom pot identificar perfectament. També els polítics o les tendències polítiques, com ha de ser.

oscar dalmau andreu

El seu 'Mohamed Jordi' és ja un clàssic, igual que el 'Jep Cabestany' de Dalmau. Des del seu programa esmicolen les bajanades polítiques que els uns i els altres deixen anar de vegades, i quan han d'esbatussar algú, ho fan de la millor manera que hi ha, provocant un somriure. Però quan Andreu es treu la màscara dels seus personatges, també deixa anar perdigonades que haurien de fer reflexionar més d'un. No fa gaire va fer una crua reflexió: "I la d’energia que invertim en inventar debats de merda per no haver d’enfrontar-nos a la pregunta definitiva de ‘per què (encara) no som un país lliure’, què?".

oscar andreu4

@oscarandreu

Ara, a qui ha pentinat ha estat a la portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados. En conversa amb el Catalunya Nit de Catalunya Ràdio, Granados va defensar el que ja li hem sentit a dir a algun altre socialista com Miquel Iceta: "Desobediència? Les sentències poden agradar més o menys, però en un estat de dret, cal acatar-les. Ara toca saber quins fets són provats i quines conseqüències tenen". Però el que li ha cridat especialment l'atenció a Andreu va ser la seva reflexió sobre un possible referèndum: "Un referèndum? Amb el PSOE no ho tindran. No ha de ser la ciutadania qui dirimeixi una qüestió tan important com l'autodeterminació". Es veu que per Granados, la ciutadania no ha de decidir res que tingui a veure amb aquesta qüestió. I el presentador de La competència dona la clau sobre qui, llavors, ho ha de fer. Un tuit demolidor i carregat d'ironia:

Un missatge que no ha deixat passar per alt la xarxa: