Miquel Iceta ha fixat un nou objectiu a abatre: Oriol Mitjà. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, l’epidemiòleg català ha trobat en els mitjans de comunicació un potent altaveu per a difondre les seves recomanacions en el combat contra la malaltia. Consells d’expert sobre el que cal fer, que sovint han xocat amb les decisions del govern espanyol. El doctor Mitjà és crític amb algunes de les mesures de l’executiu de Pedro Sánchez, i això irrita els socialistes. Entre ells, el líder del PSC, que ha iniciat la seva particular campanya contra l’especialista.

Oriol Mitjà Europa Press

Europa Press

miquel iceta GTRES

GTRES

Si fa dues setmanes l’atacava compartint un article molt hostil d’El Periódico, on l’assenyalaven per la seva ideologia política, ara hi torna amb un altre text del mateix diari. Aquest cop la peça es titula “El colapso que no fue” i, una vegada més, qüestiona les afirmacions de Mitjà sobre la crisi sanitària. “El colapso del sistema sanitario español por agotamiento de camas en las ucis no se ha producido”, sentencia l'autor, el periodista Michele Catanzaro. I apunta amb el dit al metge barceloní per haver promogut un manifest que exigia el confinament: “69 investigadores pidieron un confinamiento total inmediato para evitar la saturación de las unidades de cuidados intensivos en los hospitales. Sin embargo, las camas de uci se han ido ampliando a toda velocidad y no se han llegado a agotar. El primer autor de esa misiva es Oriol Mitjà, que se acaba de estrenar como asesor del Govern”. Mitjà assessora la Generalitat i Iceta repiula un article que el desprestigia. Fart que el primer secretari del PSC el posi en dubte, no es mossega la llengua i respon públicament:

Iceta creu que els hospitals no han col·lapsat pel coronavirus i Mitjà el desmenteix i li fa veure que sí. Hi ha persones que no han pogut ser tractades a l’UCI perquè no hi ha llits, explica. “Això és la definició de col·lapse”.