Últim programa de Xavier Sardà a TVE de l'any. Obrim fil és el debat que TVE emet a la primera cadena i excepcionalment en català només per Catalunya. A Espanya a la mateixa hora emet El paisano. El debat  havia de ser una amenaça al lideratge de TV3 s'acomiada amb un trist 3,7%, la meitat del que fa El paisano a Espanya. Mal negoci per TVE. Sardà va fer un poti poti final amb Pilar Eyre, Marc Martínez o Oriol Mitjà. Van parlar, molt originals, dels sopars de Nadal.

oriol mitja Xavier Sarda TVE

oriol mitja TVE

Oriol Mitjà a Can Sardà, TVE

Al doctor li van fer la millor pregunta de la nit: Vol ser vostè president de la Generalitat?. No és cap ximpleria. Molts se'l rifen per ocupar un lloc a una llista electoral del 14-F. Els dos últims presidents anaven a les llistes però no volien ser presidents. Qualsevol d'una llista pot acabar presidint la Generalitat. Entre crits de "president, president" a plató, Oriol Mitjà respon "No, no tinc la capacitat política. Sí tinc l'entusiasme per intentar que les coses funcionin millor. Això és el que ha de voler un bon polític. Ni m'ho he plantejat. Em pregunten si vaig en llistes de Junts o la CUP. Em faré un esguinç mental, ja no sé si soc d'uns o d'uns altres". Vídeo:

doctor mitja TVE

Oriol Mitjà es mulla a TVE

Sardà li rebat que sembla que vulgui presidir Catalunya: "Vocació se't detecta. Que ho sàpigues". Mitjà no es planteja anar a les llistes d'ERC i només cita Junts i la CUP. Sardà, conegut afí als socialistes, li proposa "Per què no amb el PSC?": Mitjà li explica "O dels Comuns. El PSC em va agafar mania des que vaig criticar al dr. Simón". Encara és a temps de fer el salt a alguna llista. Personalitats molt menys estimades i populars que ell han acabat fitxant per una llista electoral. No descartin un molt honorable President Mitjà.