Els Obama són a Catalunya per assistir com a convidats al casament del filàntrop nord-americà Kimbal Musk, germà del multimilionari propietari de Tesla, Elon Musk. Seva és la multinacional de vehicles elèctrics. Estava anunciada la visita de l'expresident dels EUA a Madrid pel 6 de juliol on asisitirà a un fòrum econòmic però ja ha començat les vacances per l'Empordà. Els veïns de Sant Martí d'Empúries s'han topat amb tanques que impedien l'accés al nucli històric ja que tot està preparat per al gran enllaç de dissabte al qual vindran actors de Hollywood com el també l'afro-americà Will Smith. Segons ha pogut saber En Blau divendres al vespre els nuvis ja ofereixen una recepció i fan una celebració a Sant Martí.

empuries catinfo

empuries twitter

@Cati_Girona

La notícia és una exclusiva de Catalunya Ràdio a través del periodista gironí Albert Requena i també de Laura Marín que ho han explicat al seu mitjà. Marín és de vacances a la zona on se celebrarà la boda i ha fet les primeres fotos amb els cambrers deixant-ho tot a punt per demà.

Alguns veïns no s'hi han mostrat tan interessats i protesten per cedir un espai turístic de primer ordre a un multimilionari. El debat està servit, amb veïns a favor i en contra:

El fet recorda el casament hindú que fa uns anys es va celebrar al MNAC, que va romandre tancat al públic a canvi de 200 mil euros. La polèmica ja va esquitxar l'aleshores alcalde Xavier Trias.

boda india mnac efe

La conselleria de Cultura confirma que al jaciment d'Empúries s'hi farà un casament i que, per "qüestions de seguretat" vinculades a "un complex muntatge de carpes" s'ha decidit avançar l'horari de tancament del recinte.  Barack Obama ja va ser a Catalunya l'any 1988. Va visitar Barcelona sense diners a la butxaca i amb una motxilla. 30 anys després torna al país envoltat de seguretat i amb tots els luxes d'un casament de rics a les millors ruïnes romanes de Catalunya. 

empuries costa brava

Turisme Costa Brava

La fotografia de Michelle i Barack Obama al costat de l'estàtua de l'escolapi que mira al mar d'Empúries pot ser la millor campanya publicitària per fer que més i millors turistes visitin un lloc privilegiat de Catalunya i del món. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat