Albert Om s'acomiada de RAC 1 després que RAC 1 l'hagi acomiadat a ell. Els 137 mil oients d'Islàndia encara no havien sentit de veu del seu locutor que la ràdio de Godó ha decidit fer retallades i el primer que les pateix és Om: fulminat. El seu programa és líder però s'emet en un horari menor per la ràdio, de 7 a dos quarts de nou del vespre. Segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau, el nou equip directiu de l'emissora va oferir a Om retallar la durada del programa a menys d'una hora i retallar-li el sou. Albert Om va entendre que l'estaven convidant a marxar i així ho va fer. No renova i l'any que ve només té signat un programa setmanal gravat a TV3: Una altra història. Poca cosa per una patum de la comunicació. El seu nom sempre sona a les travesses, per fer El matí de Catalunya Ràdio o tornar a les tardes de TV3. Sembla que no li ve de gust.  De moment ha de pair el seu mal final a RAC 1. Va confirmar en directe que no marxa ell, el fan marxar: Àudio:

Albert Om Tv3 ACS
Albert Om a un especial de TV3

Om no s'hi acarnissa, elegant com sempre, però deixa clar que el fan fora: "Volia compartir que Islàndia s'acaba, l'últim programa de la família islandesa és divendres 21. Les coses comencen i acaben, i els programes de ràdio també. Així és com ha de ser perquè si no, estaríem fent el mateix programa des de fa 100 anys. Se n'acaben uns i en venen uns altres. De vegades tu pots triar quan s'acaba un programa i a vegades, com és aquest cas, algú altre tria per tu. Un dia t'obren la porta i un dia te la tanquen. Quan te l'obren ho has d'agrair i quan te la tanquen ho has d'acceptar". Albert Om se sent decebut amb RAC1 Ell és un històric de la casa, dels pocs que quedaven dels inicis de l'emissora, fa 23 anys, quan naixia la ràdio del Grup Godó i el van cridar per fer el matinal dels caps de setmana i els festius. Om es va empescar un bon nom, Dies tontos, que va acabar sent el nom de la seva productora. A RAC 1 va agradar i Albert Om va fer el gran salt al programa estrella, el matinal de dilluns a divendres, el que ara fa Jordi Basté- Li va posar un altre nom estrany, dels que Om ens té acostumats: L'hora del pati. D'allà marxa a TV3 però torna a RAC 1 per fer Islàndia. Set anys després, al carrer. De totes les reaccions al comiat, la més emotiva és la de la seva parella. No és habitual veure'ls junts als saraus o festes per Barcelona, però l'actual nòvia d'Albert Om és una altra cara coneguda, la presentadora de betevé: Eva Arderius.

Eva Arderius betevé
Eva Arderius betevé

Albert Om i Eva Arderius són parella des de fa temps. Ell té 56 anys i ella 44. No estan casats ni tenen fills. Eva Arderius és, molt jove, una clàssica de la TV municipal de Barcelona. Sempre vinculada a Informatius, en l'època d'Ada Colau la van ascendir a alt càrrec de la cadena de l'Ajuntament.  Ara és la Cap d'Informatius de betevé, amb Colau i amb Collboni.I segueix fent pantalla al programa Bàsics d'actualitat de la ciutat. Fa les entrevistes polítiques. Un peix gros i una cara amable. Per primer cop, Eva Arderius reacciona en públic a un tuit del seu home, emocionada i orgullosa d'Albert Om li dedica un enorme cor vermell. En moments així no cal dir res més que "T'estimo":

Albert Om TV3
Albert Om TV3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Alex Garcia Hoyuelos (@alexgarciahoyuelos)Albert Om deixa anar el micro de RAC 1, i aquest coip 

Albert Om deixa anar el micro de RAC 1 i aquest cop és diferent, no compten amb ell. Als 56 anys tornarà a inventar-se un format de tele o ràdio o es dedicarà a escriure llibres. Els seus oients li envien un altre cor vermell. El primer, el de la seva parella. Fan patxoca. L'amor ho cura tot.